Σημαντική στρατηγική marketing της Samsung το "κράξιμο" της Apple

Η δήλωση της επικεφαλής του τμήματος marketing
16 Ιουνίου 2016 08:32
Σημαντική στρατηγική marketing της Samsung το

Η Samsung κέρδισε τον τίτλο Marketer of the Year στο Cannes Lions International Festival of Creativity και σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η επικεφαλής του τμήματος marketing της εταιρίας, Younghee Lee, δήλωσε πως σημαντικό κομμάτι αυτής της επιτυχίας είναι οι επιθέσεις στην Apple.

Πάντα, κυνηγάμε αδυσώπητα ότι νομίζουμε πως είναι σωστό στην τεχνολογία. Το πρόγραμμα επικοινωνίας μας δε διαφέρει. Αν νομίζουμε πως είναι σωστό, το κυνηγάμε αδυσώπητα. Στη Βόρειο Αμερική είμασταν επιθετικοί με το marketing έναντι των ανταγωνιστών μας – τους χτυπήσαμε εκεί που πονάει. Αν σκεφτείτε τις “Fanboy” και “Wall Hugger” (Galaxy S) καμπάνιες και την προσέγγιση που είχαμε εκεί, προσπαθήσαμε να είμαστε ευέλικτοι, σχετικοί και τολμηροί.

Φυσικά η επιθέσεις στην Apple δεν είναι η μόνη στρατηγική της Samsung. Έτσι η Lee είχε να πει ακόμα πως “η αποστολή μας πρέπει να είναι για τους καθημερινούς χρήστες, όχι για την τεχνολογία καθαυτού. Όλη η σπουδαία τεχνολογία που έχουμε πρέπει να μεταφραστεί σε γλώσσα καταναλωτή. Έχουμε κάνει τεράστια έρευνα για να καταλάβουμε τι θέλουν οι καταναλωτές και τι χρειάζονται. Αυτός είναι ο πυρήνας του marketing μας”.