Μέσα στο 2016 καταφθάνει η 7η γενιά επεξεργαστών της Intel

Καθ' οδόν οι Kaby Lake και οι Apollo Lake CPUs
02 Ιουνίου 2016 14:59
Μέσα στο 2016 καταφθάνει η 7η γενιά επεξεργαστών της Intel

Στα πλαίσια της Computex 2016, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Intel, Navin Shenoy, επιβεβαίωσε πως η 7η γενιά επεξεργαστών της εταιρίας θα καταφθάσει μέσα στο 2016. Συγκεκριμένα, η παραγωγή των Kaby Lake θα ξεκινήσει αργότερα το τρέχoν τρίμηνο και έτσι οι επεξεργαστές θα έρθουν εν τέλει αυτό το έτος .

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Είμαι ενθουσιασμένος να σας πω πως δυο νέες σειρές προϊόντων θα έρθουν από την Intel μέσα στο έτος. Οι Apollo Lake επεξεργαστές για τα οικονομικά εισαγωγικού επιπέδου PC, τα 2in1 και τα tablets, καθώς και η 7η γενιά επεξεργαστών μας, με επίσημη κωδική ονομασία Kaby Lake, θα έρθουν αργότερα μέσα στο έτος. Έχουμε πάνω από 400 σχέδια που θα έρθουν στην αγορά με την έβδομη γενιά επεξεργαστών και μπορείτε να περιμένετε πολλές καινοτομίες και από τους OEM συνεργάτες μας που θα φέρουν προϊόντα στην αγορά.

Με την 7η γενιά επεξεργαστών της, η Intel σταμάτησε το “tick-tock” πλάνο της και πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα "process, architecture, optimization" μοντέλο. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι Kaby Lake, όσο και οι εισαγωγικού επιπέδου Apollo Lake θα είναι κατασκευασμένοι στα 14nm, όπως και οι Skylake και Broadwell-E, ωστόσο θα φέρουν σημαντικά microarchitecture tweaks και optimizations. Η Intel έκανε επίσης γνωστό πως οι Kaby Lake θα υποστηρίζουν natively τα USB 3.1 και Thunderbolt 3, ενώ τέλος το μέγιστο TDP των high-end μοντέλων θα αγγίζει τα 95W.