Ο Elon Musk κηρύσσει τον πόλεμο στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Κατηγορεί και τους πολιτικούς
07 Μαΐου 2016 07:09
Ο Elon Musk κηρύσσει τον πόλεμο στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Σε συνέντευξή του στη The Guardian, ο CEO της Tesla, Elon Musk, κάλεσε τον κόσμο να επαναστατήσει έναντι της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων και να αναζητήσει καθαρότερες μορφές ενέργειας. Άσκησε κριτική για την επιρροή που έχουν οι λομπίστες των εταιριών καυσίμων στους πολιτικούς στην Washington και σε άλλες πρωτεύουσες όλου του κόσμου.

Τα βασικό θέμα με τα ορυκτά καύσιμα είναι πως κάθε χρήση τους έρχεται και με κρατική βοήθεια. Κάθε βενζινοκίνητο όχημα στο δρόμο έχει μια επιδότηση και ο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσεις αυτό είναι με ένα φόρο άνθρακα. Οι πολιτικοί διαλέγουν τον εύκολο δρόμο των επιδοτήσεων σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οποίες δεν είναι ίσες με τις επιδοτήσεις των βενζινοκίνητων. Φέρνει σε αδύναμη θέση την οικονομική δυνατότητα να μεταφερθούμε σε αειφόρα ενέργεια” δηλώνει.

Είναι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον του κόσμου. Πρέπει να ξυπνήσουμε τους ανθρώπους και να τους μορφώσουμε για να επαναστατήσουν έναντι σε αυτό και να πολεμήσουν την προπαγάνδα της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων, η οποία είναι αδίστακτη και τεράστια.