Νέα εποχή στην αεροπλοΐα από τη NASA

Πιο “πράσινα”, πιο αποδοτικά αεροπλάνα
26 Απριλίου 2016 06:08
Νέα εποχή στην αεροπλοΐα από τη NASA

Η NASA ανακοίνωσε το “New Aviation Horizons”, μία προσπάθεια για να δημιουργηθεί η νέα γενιά των X-planes, με αεροπλάνα που τροφοδοτούνται από πράσινες πηγές ενέργειας, χρησιμοποιούν τα μισά καύσιμα και είναι 2 φορές λιγότερο θορυβώδη από τα σημερινά αεροσκάφη. Μάλιστα ο Jim Banke, Διευθυντής της NASA Aeronautics Research Mission, δηλώνει πως πρόκειται για την “εποχή της αναγέννησης στην έρευνα της αεροπλοΐας”.

Με ορίζοντα δεκαετίας, η NASA ελπίζει να επιταχύνει τις νέες τεχνολογίες και να ωθήσει τη βιομηχανία των εμπορικών πτήσεων σε μια νέα εποχή. Τα στάδια του σχεδιασμού και της κατασκευής αναμένεται να είναι και τα πιο χρονοβόρα. Το πρώτο συμβόλαιο συνεργασίας υπογράφηκε με την Lockheed Martin για την κατασκευή ενός υπερηχητικού επιβατικού jet νέου τύπου, το οποίο θα χρησιμοποιεί Quiet Supersonic Technology (QueSST).

Επιπλέον, μέσω της διαφημιστικής καμπάνιας “With You When You Fly”, η NASA θυμίζει στο επιβατικό κοινό τη συμβολή της στη σύγχρονη εμπορική αεροπλοΐα, διεκδικώντας τη σύλληψη του σχεδιασμού του κορμού των αεροσκαφών, τους λιγότερο θορυβώδης jet κινητήρες και τα πτερύγια μείωσης της αντίστασης.