Η Leica κάμερα του Huawei P9...δεν είναι Leica;

Η απάντηση της εταιρίας
21 Απριλίου 2016 08:47
Η Leica κάμερα του Huawei P9...δεν είναι Leica;

Το Huawei P9 προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον με την παρουσίασή του. Κι ενώ τα specs μιλούν από μόνα τους, αυτό που προξένησε το θαυμασμό ήταν το δίδυμο των 12MP καμερών (μίας έγχρωμης και μίας ασπρόμαυρης), που είχαν τη σφραγίδα της πασίγνωστης στο χώρο της φωτογραφίας, Leica. Από την αρχή, η Huawei πλάσαρε τη νέα κάμερα ως κοινό επίτευγμα σε συνεργασία με τη Leica, οδηγώντας αρκετούς να πιστέψουν πως η Leica ενεπλάκη στην κατασκευή τους.

Σύμφωνα όμως με το MyDrivers, η διπλή κάμερα του P9 είναι κατασκευής Sunny Optical, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξαρτημάτων καμερών για smartphones στον κόσμο. Και ενώ η Huawei ποτέ δεν ανέφερε ρητά πως η Leica κατασκεύασε τις κάμερες, αρκετοί νιώθουν πως ήταν απλά ένα περίτεχνο marketing κόλπο. Η απάντηση της Huawei ήταν άμεση.

Τα P9 και P9 Plus αναπτύχθηκαν από κοινού με τη Huawei και τη Leica. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών από μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Από την αρχή, η Leica ενεπλάκη εις βάθος στην ανάπτυξη αυτών των συσκευών. Υπήρξε σημαντική τεχνολογική συνεργασία μεταξύ της Huawei και της Leica γύρω από πολλά ζητήματα της κάμερας, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού των οπτικών, την ποιότητα της απεικόνισης, την επεξεργασία των δεδομένων της εικόνας, της βελτιστοποίησης και της μηχανικής κατασκευής του εξαρτήματος της κάμερας στο graphic user interface. Οι συσκευές πληρούν τα υψηλότερα standards της ποιότητας εικόνας της Leica.