Το Facebook και το Twitter στο πλευρό της Apple

Στη μάχη της κρυπτογράφησης
19 Φεβρουαρίου 2016 08:42
Το Facebook και το Twitter στο πλευρό της Apple

Μετά την υποστήριξη του Sundar Pichai της Google στον Tim Cook και την απόφαση της Apple να μην εφαρμόσει απόφαση δικαστηρίου που την υποχρεώνει να δημιουργήσει μια  πίσω πόρτα στο λογισμικό της για τις αρχές ασφαλείας, έρχεται και η υποστήριξη του υπόλοιπου τεχνολογικού κόσμου.

Το Facebook με ανακοίνωσή του δήλωσε πως “καταδικάζουμε την τρομοκρατία και είμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα αυτής. Αυτοί μου μιλούν για να εξυψώσουν, προωθήσουν ή σχεδιάσουν τρομοκρατικά σχέδια δεν έχουν θέση στην υπηρεσία μας. Επίσης εκτιμούμε τη δύσκολη και σημαντική δουλειά των αρχών ασφαλείας για να κρατούν ασφαλείς τους ανθρώπους. Όταν δεχόμαστε νόμιμα αιτήματα από τις αρχές, ανταποκρινόμαστε. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να πολεμούμε δυναμικά ενάντια σε απαιτήσεις που θέλουν τις εταιρίες να αποδυναμώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Αυτά τα αιτήματα θα δημιουργήσουν ένα ανατριχιαστικό προηγούμενο και θα εμποδίσουν τις προσπάθειες των εταιριών να προσφέρουν ασφάλεια στα προϊόντα τους”.

Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey δήλωσε πως “στεκόμαστε δίπλα στον Tim Cook και την Apple (και τον ευχαριστούμε για την ηγεσία του)!”, βάζοντας στο tweet του το link της επιστολής  του Tim Cook προς τους πελάτες της Apple.

Την ίδια στάση κράτησε και ο συνιδρυτής και CEO του WhatsApp, Jan Koum προειδοποιώντας πως δεν μπορούμε να αφήσουμε  να υπάρξει αυτό το επικίνδυνο προηγούμενο και πως η ελευθερία μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

http://www.apple.com/customer-letter/ - I have always admired Tim Cook for his stance on privacy and Apple's efforts to...

Δημοσιεύτηκε από Jan Koum στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016