Τι συμβαίνει όταν η Cortana παρενοχλείται σεξουαλικά;

Μα φυσικά αντεπιτίθεται
09 Φεβρουαρίου 2016 08:34
Τι συμβαίνει όταν η Cortana παρενοχλείται σεξουαλικά;

Ούτε μια ψηφιακή βοηθός δεν μπορεί να γλιτώσει το βρώμικο και ασεβές μυαλό των ανθρώπων καθώς φαίνεται, αφού σύμφωνα με το CNN διαπιστώνεται μια αυξανόμενη τάση στην παρενόχληση. Όπως μαρτυρά η Deborah Harrison του τμήματος της Cortana στη Microsoft, όταν ξεκίνησε η Cortana το 2014 αρκετές ερωτήσεις αφορούσαν τη σεξουαλική της ζωή.

Πλέον, η ομάδα πίσω από την Cortana αντεπιτίθεται και ως γυναίκα του 21ου αιώνα, δε σηκώνει πολλά-πολλά. “Αν πεις κάτι ιδιαίτερα απρεπές στην Cortana, θα νευριάσει. Δεν είναι αυτός ο τύπος της αλληλεπίδρασης που θέλουμε να προωθήσουμε” τονίζει η Harrison. Για την καταπολέμηση αυτού του είδους των συμπεριφορών, η Harrison μαζί με άλλους επτά συγγραφείς, έχουν αναλάβει να διαμορφώσουν το χαρακτήρα της Cortana, ώστε να μην υιοθετεί γυναικεία στερεότυπα και να μην εμφανίζεται υποτελής. Η Harrison μάλιστα υπογραμμίζει πως αυτή ήταν μια συνειδητή απόφαση από όλη την ομάδα της Microsoft.

Θέλαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην παρουσιάζεται ως δουλοπρεπής σε καμία περίπτωση. Δε θέλαμε να υιοθετήσει μια δυναμική την οποία δε θα θέλαμε να δούμε  κοινωνικά”. Ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του χαρακτήρα της Cortana, προήλθε από συνεντεύξεις της Microsoft με ανθρώπους που ήταν οι ίδιοι προσωπικοί βοηθοί. Αυτή η τακτική έδωσε στη Microsoft μοναδική οπτική, όχι μόνο στα καθήκοντα της συγκεκριμένης εργασίας και τη διεκπεραίωσή τους, αλλά και στα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και αντιμετώπισής της, από τους ανθρώπους που τη βίωναν οι ίδιοι στην εργασία τους.