Η dual-camera είναι το μέλλον στα smartphones;

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Sony
07 Φεβρουαρίου 2016 08:01
Η dual-camera είναι το μέλλον στα smartphones;

Υπάρχουν πολλές φήμες πως η εξέλιξη των καμερών στα smartphones μεγάλων εταιριών, θα κινηθεί προς dual-camera σύστημα. Ένα είδος επιβεβαίωσης ήρθε να δώσει η Sony για το θέμα. Όπως γνωρίζετε, πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν τους αισθητήρες της Ιαπωνικής εταιρίας. Ο ίδιος ο επικεφαλής οικονομικών της Sony, Kenichiro Yoshida απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, δήλωσε πως “μεγάλοι smartphone παίκτες” θα υιοθετήσουν την dual-camera πλατφόρμα της Sony.

Οι φήμες ήδη κάνουν λόγο για iPhone 7 και LG G5 με dual-camera, ενώ άλλες θεωρούν πως η τεχνολογία αυτή θα  εφαρμοστεί ευρέως από τον επόμενο χρόνο. Στην ερώτηση του αναλυτή περί τεχνολογίας dual-camera και την υιοθέτηση αυτής, ο CFO της Sony απάντησε:

Λοιπόν, για τον επόμενο χρόνο οι αποκαλούμενοι dual lens ή dual camera πλατφόρμα πιστεύουμε πως θα υιοθετηθεί από μεγάλους παίκτες. Ωστόσο, όπως είπα και πριν, ενώ η smartphone αγορά μεγαλώνει, η high-end smartphone αγορά επιβραδύνεται. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση ή το χρονοδιάγραμμα παραγωγής των dual-camera smartphones από τους μεγάλους κατασκευαστές. Έτσι, πιστεύουμε πως η πραγματική αρχή, η απογείωση των smartphones με διπλή κάμερα, θα γίνει το 2017.