Η Cortana ενσωματώθηκε στο CyanogenOS 12.1.1

Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft έφτασε στο OnePlus One
05 Ιανουαρίου 2016 21:10
Η Cortana ενσωματώθηκε στο CyanogenOS 12.1.1

Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, η Cyanogen ενσωμάτωσε τη ψηφιακή βοηθό της Microsoft, τη Cortana, στο CyanogenOS 12.1.1. Η ενημερωμένη αυτή έκδοση του CyanogenOS, έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα να διατίθεται στο OnePlus One.

Η Cortana, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Cyanogen, είναι βαθιά ενσωματωμένη μέσα στο λειτουργικό, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν απλά πράγματα, όπως να ελέγξουν τις καιρικές συνθήκες, καθώς και τις λειτουργίες του κέντρου ελέγχου, όπως την εναλλαγή σε Quiet Mode ή Airplane Mode. Η ενεργοποίηση της Cortana γίνεται μέσω της φράσης "Hey, Cortana".

Η Cyanogen επισημαίνει ότι χρήστες έχουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης της Cortana, αν δεν το επιθυμούν. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Now, απλά λέγοντας τη φράση "Ok, Google". Ακόμη, υπάρχει και η δυνατότητα πλήρους απεγκατάστασης της Cortana από το λειτουργικό, από τα Settings> Apps> All> Cortana.

Τέλος, η Cyanogen ανέφερε ότι η ενημερωμένη έκδοση του CyanogenOS θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες συσκευές στις αρχές του 2016.