Δείτε τον κόσμο των ραδιοκυμάτων μέσα από μια εφαρμογή

Σε πραγματικό χρόνο
28 Νοεμβρίου 2015 18:50
Δείτε τον κόσμο των ραδιοκυμάτων μέσα από μια εφαρμογή

Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν ο κόσμος μας, αν μπορούσαμε να δούμε ιδίοις όμμασι τα ραδιοκύματα που μας βάλλουν αδιαλείπτως από παντού; Αναφερόμαστε στα ραδιοκύματα που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα Wi-Fi routers, τα GPS και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί τα ραδιοκύματα ως μέσω μετάδοσης πληροφοριών και όχι μόνο.

Έτσι, ο Richard Vijgen δημιούργησε μια εφαρμογή, η οποία έχει ως στόχο να απεικονίσει τις εξάρσεις και τις υφέσεις των ραδιοκυμάτων χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων από 7 εκατομμύρια πύργους  κινητής τηλεφωνίας, 19 εκατομμύρια Wi-Fi routers και εκατοντάδες δορυφόρους για να μπορέσει να δημιουργήσει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας. Μέχρι στιγμής η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για iPhone ή iPad, μέσα από την οποία μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ραδιοκύματα που περιβάλλουν το χώρο γύρο σας.

Τέλος, η εφαρμογή είναι ήδη προς επίδειξη στο ZKM Κέντρο Τέχνης και Μέσων της Καρλσρούης στη Γερμανία, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε μέσω του App Store για χρήστες του iOS 9, στην τιμή των $3. Οι χρήστες του Android θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2016.