Τέσσερις Έλληνες φοιτητές στα κεντρικά της Microsoft

Μετά την επιτυχία της εφαρμογής Prognosis
20 Νοεμβρίου 2015 08:34
Τέσσερις Έλληνες φοιτητές στα κεντρικά της Microsoft

Τέσσερις Έλληνες φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πήραν την τρίτη θέση στο World Citizenship του παγκοσμίου Imagine Cup και η ανταμοιβή τους ήταν ένα ταξίδι στο Redmond της Washington, τα κεντρικά της Microsoft για ένα πενταήμερο Ability Bootcamp. Με το “Ability Award” στις τσάντες τους, αφού κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ειδικούς στις αναπηρίες και την προσβασιμότητα, σε όλους τους τομείς της Microsoft, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις για την τελειοποίηση της δουλειάς τους.

Η εφαρμογή που ανέπτυξαν για Windows Phone ονομάζεται Prognosis και είναι ειδικά σχεδιασμένη για την έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη της νόσου Parkinson. Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα από τους αισθητήρες του τηλεφώνου ή από το Microsoft Band, ανιχνεύοντας δύο κοινά συμπτώματα του Parkinson, κακή ποιότητα ύπνου και πάγωμα της βάδισης (FOG).

Οι εμπειρίες των Δέσποινας Ευθυμιάδου, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνου Μαυροδή και Βασιλικής Μπίκιας θα καταγραφούν στο Ability Blog της Microsoft.