Η Microsoft ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μέλλον των Windows και της AI

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα
18 Μαΐου 2024 13:09
Η Microsoft ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μέλλον των Windows και της AI

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει ένα AI event πολύ σύντομα, για να παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον του software και του hardware. Πλέον, η παρουσίαση βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, αφού όπως ήρθε να υπενθυμίσει τώρα η εταιρία μέσα από τους social media λογαριασμούς της, έχει δρομολογηθεί για τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. (ώρα Έλλαδος).

Το event θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη του φετινού Build 2024 συνεδρίου και δεν θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο, αλλά θα είναι ανοιχτό μόνο για δημοσιογράφους που θα παρευρεθούν. Τι μπορούμε όμως να περιμένουμε από αυτό;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Windows Central που επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρίας, το νέο αυτό event θα είναι «μεγάλο». Η Microsoft σκοπεύει να παρουσιάσει το όραμά της για τη νέα εποχή των Windows, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η AI και το Microsoft Copilot.

Το μέσο αποκαλύπτει πως η σημαντικότερη εξέλιξη για το λειτουργικό σύστημα θα είναι ο AI Explorer. Ο όρος αφορά διάφορες νέες λειτουργείες, όπως το ‘Recall’ που θα επιτρέπει στα Windows μέσω του NPU hardware των σύγχρονων AI PCs να θυμάται όλα όσα κάνει ο χρήστης. Έτσι, τα Windows θα αποκτήσουν ένα timeline στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν scroll back στο χρόνο για να βλέπουν διάφορες ενέργειές τους που η AI κατέγραψε ή ακόμη και να ρωτήσουν την AI για πράγματα που είδε.

Για παράδειγμα, αν συνομιλούσαν με κάποιον στο WhatsApp και ανέφερε τυχαία μια λίστα ταινιών που ήθελε να δει, πληκτρολογώντας για παράδειγμα: «δείξε μου αυτή τη λίστα ταινιών που η Σάρα είπε ότι ήθελε να δει», η AI των Windows θα εμφανίζει εκείνη ακριβώς τη χρονική στιγμή που γινόταν αυτή η συνομιλία. Το AI Explorer θα μπορεί επίσης να αναλύσει τι εμφανίζεται στην οθόνη και να παρέχει προτάσεις για διάφορες αυτόματες ενέργειες.

Η Microsoft αναμένεται γενικά να φέρει τα generative AI μοντέλα της τοπικά στις Windows συσκευές, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και λειτουργείες όπως τα Live Captions, τα εφέ του Windows Studio, κ.α.

Παράλληλα, αναμένεται να αποκαλύψει και τα νέα Surface Pro και Surface Laptop, τα οποία αυτή τη φορά θα κάνουν χρήση των νεότερων Snapdragon X της Qualcomm.

Φυσικά, για όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις του αμερικανικού tech κολοσσού μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.