Φθηνότερα προσθετικά χέρια για παιδιά

Iron Man, Elsa ή Jedi με $3.000
16 Οκτωβρίου 2015 06:45
Φθηνότερα προσθετικά χέρια για παιδιά

Η Open Bionics μία εταιρία παραγωγής προσθετικών μελών με βάση την Αγγλία, χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D εκτύπωσης για να παράγει προσθετικά μέλη για ακρωτηριασμένα παιδιά, όχι όμως σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει. Η εταιρία έγινε μέλος του Techstars Disney Accelerator 2015, η οποία δίνει σε μικρές ομάδες εταιριών πρόσβαση στους πόρους της The Walt Disney Company για να κατασκευάσουν αντικείμενα που θα έχουν βαρύτητα στον τομέα της αναψυχής και της τεχνολογίας και θα είναι εμπνευσμένα από τη Disney.

Έτσι η Open Bionics κατασκεύασε μια σειρά βιονικών χεριών εμπνευσμένα από τους ήρωες της Disney. Το χέρι του Iron Man έχει ένα δονούμενο αποκρουστήρα, το γάντι της Elsa από το Frozen σπινθηρίζει, ενώ το χέρι του Jedi φωτίζεται όπως το σπαθί. Η παραγωγή τους υποστηρίζεται από την Disney και θα είναι τα πρώτα προσθετικά μέλη που θα διατίθενται ευρέως στους καταναλωτές. Η Disney δεν απαίτησε χρήματα για royalties από την Open Bionics και σε συνδυασμό με την τακτική χαμηλής τιμολόγησης που ακολουθεί η τελευταία, οι τιμές θα είναι αρκετά χαμηλές, ειδικά σε σύγκριση με τα τυπικά προσθετικά μέλη που χρησιμοποιούνται σήμερα και κοστίζουν περίπου $20.000.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρίας Joel Gibbard στην Independent, τα βιονικά χέρια της Disney θα κοστίζουν μόλις $3.000 και θα είναι διαθέσιμα για αγορά πριν το τέλος του 2016.