Θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης η Sony - Hackers ισχυρίζονται ότι παραβίασαν όλα τα συστήματα

Επίθεση από γνωστό ransomware group του Dark Web
25 Σεπτεμβρίου 2023 21:56
Θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης η Sony - Hackers ισχυρίζονται ότι παραβίασαν όλα τα συστήματα

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναστάτωση στα social media και το ίντερνετ καθώς υπάρχουν αναφορές πως η Sony έχει πέσει θύμα μιας μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης από ένα νεοσύστατο group hackers. 

Πρόκειται για τους Ransomed.vc, μια ομάδα ransomware hackers, οι οποίοι ζητούν λύτρα για να αφήσουν ήσυχο το υποψήφιο θύμα τους. Στην προκειμένη ισχυρίζονται ότι παραβίασαν όλα τα συστήματα της Sony Group Corporation, τα οποία περιλαμβάνουν τα τμήματα των Sony Pictures, Sony Interactive Entertainment (PlayStation), Sony Music και άλλα πολλά. 

Το Cyber Security Connect ήταν αυτό που μετέδωσε την πληροφορία με την ανάρτηση των hackers και των αιτημάτων τους, τα οποία έγιναν στο Dark Web. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ransomed.vc έχουν σκοπό να διαρρεύσουν τα δεδομένα που έκλεψαν, εφόσον δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις τους. Μάλιστα στο έγγραφό τους αναφέρουν τα δεδομένα που απέκτησαν και την ημερομηνία ανάρτησής τους.

Τα λύτρα που ζητούν είναι ένα δυσθεώρητα υψηλό ποσό που αγγίζει τα $88 δισεκατομμύρια δολάρια, ούτως ώστε η Sony να εξασφαλίσει ότι δε θα πουληθούν κάπου αλλού και δε θα διαρρεύσουν τα δεδομένα της. 

Από την πλευρά της επίσημα η Sony δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό, πάντως το group των hackers έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 29η Σεπτεμβρίου, καθώς αν η Sony δεν τους έχει πληρώσει μέχρι τότε θα τα δημοσιεύσουν στο dark web. Μένει να δούμε εάν τα λεγόμενά τους στέκουν και αν θα επιβεβαιώσει το συμβάν η Sony. 

Άλλωστε η Sony δε μπορεί να ξεχάσει το διαβόητο hack του PlayStation Network του 2011, από το οποίο έκανε μερικά χρόνια μέχρι να ορθοποδήσει.