Οι νέες FineWoven θήκες των iPhone 15 γρατσουνίζονται και λερώνονται εύκολα

Σύμφωνα με τα πρώτα τεστ ειδικών
23 Σεπτεμβρίου 2023 19:05
Οι νέες FineWoven θήκες των iPhone 15 γρατσουνίζονται και λερώνονται εύκολα

Μαζί με τα ολοκαίνουργια iPhone 15 και iPhone 15 Pro, η Apple παρουσίασε και τα νέα FineWoven αξεσουάρ της, τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τις δερμάτινες θήκες των iPhone και τα δερμάτινα λουράκια των Apple Watch. Ωστόσο, οι πρώτοι χρήστες αυτών των προϊόντων εξέφρασαν παράπονα σχετικά με την ανθεκτικότητά τους. Ειδικότερα, πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι το FineWoven ύφασμα, ενώ είναι όντως λεπτά πλεγμένο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, σημαδεύεται εύκολα και αυτά τα σημάδια δεν απομακρύνονται εύκολα στη συνέχεια!

Το iFixit, μια διάσημη πλατφόρμα γνωστή για τις λεπτομερείς αποσυναρμολογήσεις διαφόρων gadgets, αποφάσισε να διερευνήσει με κάθε λεπτομέρεια το νέο υλικό. Βάζοντας τις θήκες κυριολεκτικά κάτω από μικροσκόπιο, οι ειδικοί του μέσου ανακάλυψαν ότι το FineWoven ύφασμα αποτελείται από μεμονωμένες ίνες, κάθε μία από τις οποίες έχει πάχος περίπου έξι μικρόμετρα, δηλαδή περίπου το 1/12 του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας.

Αν και η περίπλοκη ύφανση του υλικού, όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες που ακολουθούν, δίνει μια ωραία αίσθηση, συγχρόνως αποδείχθηκε ότι είναι πολύ εύκολο να χαλάσει. Κοινά αντικείμενα όπως τα κλειδιά και τα νύχια προκαλούν μετατόπιση των ινών, οδηγώντας σε ορατά σημάδια που δεν μπορούν να φύγουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ίδιες οι ίνες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφες, εκτός αν κοπούν με αιχμηρό αντικείμενο. Το πρόβλημα προκύπτει ωστόσο από το γεγονός ότι οι ίνες μετατοπίζονται κατά την επαφή, προκαλώντας διαφορετική αντανάκλαση του φωτός και συνεπώς τη μόνιμη εμφάνιση σημαδιών.

Τα υγρά, ιδιαίτερα το λάδι και μια καυτερή σάλτσα που δοκιμάστηκε, αποτελούν τεράστια πρόκληση, καθώς δεν ξεκολλούν εύκολα από το ύφασμα FineWoven. Για την ακρίβεια, πέρα από κάποιες σταγόνες καφέ που κατάφεραν όντως να καθαρίσουν οι ειδικοί του iFixit, τα άλλα υγρά άφησαν μόνιμα σημάδια.

 

Δεδομένων αυτών των ευρημάτων, συνιστάται στους χρήστες να είναι προσεκτικοί με τα ολοκαίνουργια FineWoven αξεσουάρ τους, όσο αντιφατικό και αν ακούγεται ότι χρειάζεται προσοχή μια...προστατευτική θήκη.

Tags: