Λιγότερο ανθεκτικό στις πτώσεις το iPhone 15 Pro από το 14 Pro – Δείτε βίντεο

Τα πρώτα drop tests έφτασαν
23 Σεπτεμβρίου 2023 13:37
Λιγότερο ανθεκτικό στις πτώσεις το iPhone 15 Pro από το 14 Pro – Δείτε βίντεο

Τα iPhone 15 κυκλοφόρησαν στην αγορά εχθές, 22 Σεπτεμβρίου και μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας τα πρώτα drop tests. Όπως μεταφέρει το 9to5mac, το iPhone 15 Pro είναι λιγότερο ανθεκτικό από το iPhone 14 Pro, ειδικά όσον αφορά τις γωνίες του από τιτάνιο.

Το πρώτο drop test έρχεται από το κανάλι Apple Track, όπου ο YouTuber είχε στην κατοχή του τα iPhone 14 Pro και iPhone 15 Pro, τα οποία μόλις είχε βγάλει από το κουτί τους. Με βάση το βίντεό του, φαίνεται ότι οι νέες στρογγυλεμένες άκρες από τιτάνιο του iPhone 15 Pro, δεν είναι καλύτερες σε αντοχή σε σχέση με αυτές του iPhone 14 Pro.

Παρόλο που το 14 Pro απορροφούσε μεγάλος μέρος της πτώσης στο πίσω μέρος λόγω του ανοξείδωτου ατσαλιού, φαίνεται ότι το ράγισμα του 15 Pro «εξαπλωνόταν» περισσότερο σε όλες τις πλευρές του τηλεφώνου όταν έπεφτε από το εκάστοτε ύψος.

Επίσης, στο τέλος του βίντεο βλέπουμε ότι το iPhone 14 Pro παρέμεινε σχεδόν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ το iPhone 15 Pro έγινε σχεδόν θρύψαλα, με το πίσω μέρος που φιλοξενεί τις κάμερες να ξεκολλάει από τη συσκευή και την οθόνη να είναι μη λειτουργική.

Δείτε το βίντεο:

 

Τα πανίσχυρα specs των iPhone 15 Pro:

Πέρα από τον πιο αποδοτικό και ισχυρό CPU που περιλαμβάνει το A17 Pro chipset, η Apple φέτος έχει εξοπλίσει τις Pro συσκευές της και με περισσότερη μνήμη RAM, αγγίζοντας τα 8GB, αλλά και με μια πανίσχυρη μονάδα επεξεργασίας γραφικών.

Αναλυτικότερα, η νέα GPU των iPhone 15 Pro έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική που έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί της εταιρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κολοσσού, πρόκειται για το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Η νέα αυτή GPU διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες, με την μέγιστη απόδοση να είναι έως και 20% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, υποστηρίζονται και νέα rendering χαρακτηριστικά για ακόμη καλύτερη επιδόσεις, όπως το mesh shading, αλλά και για πολύ καλύτερα γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple ετοίμασε μέχρι και δικό της upscaling αλγόριθμο, στον οποίο έδωσε το όνομα MetalFX.

Εμείς έχουμε στα χέρια μας τα νέα iPhone και μπορείτε να δείτε το βίντεο που ανεβάσαμε εχθές στο κανάλι μας στο YouTube πατώντας εδώ. Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι τρέχει και ένας τεράστιος διαγωνισμός, οπότε δείτε το μέχρι τέλους!

Tags: