Ηχηρή δήλωση από Apple: Το iPhone 15 Pro είναι “η καλύτερη gaming κονσόλα“

Οι προθέσεις της Apple για το gaming φαίνονται ήδη
23 Σεπτεμβρίου 2023 11:24
Ηχηρή δήλωση από Apple: Το iPhone 15 Pro είναι “η καλύτερη gaming κονσόλα“

Η παρουσίαση των iPhone 15 Pro ήταν εντυπωσιακή ειδικά ως προς το κομμάτι της επεξεργαστικής ισχύς του, χάρη στον εξελιγμένο A17 Pro επεξεργαστή, . Η Apple ανακοίνωσε ότι τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα υποστηρίζουν console επιπέδου παιχνίδια, καθώς σύντομα θα "τρέχει" παιχνίδια όπως τα Resident Evil 4 Remake, Resident Evil Village, Assassin's Creed Mirage και το Death Stranding

Από μόνο αυτό αποδεικνύει πόσο ισχυρό είναι το iPhone 15 Pro και πως ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή στο mobile gaming, που θα το φέρει δίπλα ακριβώς στο console gaming. Ήδη κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν πώς πραγματικά δείχνουν τα παιχνίδια στο iPhone 15 pro, όπως το Resident Evil Village και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι επιδόσεις του A17 Pro άλλωστε πιάνουν αυτές του Μ1 των Mac συσκευών μιας και θεωρείται ως ο γρηγορότερος επεξεργαστής σε οποιοδήποτε κινητό αυτή τη στιγμή. 

Η Apple πιστεύει σε μεγάλο βαθμό τις τρομερές δυνατότητες του iPhone 15 Pro καθώς προχώρησε σε μια ηχηρή δήλωση που θα συζητηθεί. Σε μια συνέντευξη της ομάδας ανάπτυξης του νέου iPhone και του A17 Pro chip στο IGN, ισχυρίστηκε ότι "θα είναι η καλύτερη gaming κονσόλα"

Η Kaiann Drance, αντιπρόεδρος του τμήματος Παγκόσμιου Μάρκετινγκ Προϊόντων iPhone της Apple, δήλωσε στο IGN ότι η ομάδα προετοίμασε το iPhone 15 Pro για να φτάσει σε υψηλές αναλύσεις και ρυθμούς καρέ και να τις διατηρήσει. "Οι προγραμματιστές θα μπορούσαν θεωρητικά να πάρουν αυτή την καταπληκτική GPU και να προσπαθήσουν να ανοίξουν μια τρύπα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου", δήλωσε ο Tim Millet, αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα Platform Architecture. "Δεν θα το αφήναμε να συμβεί αυτό, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν κάτι που πιθανόν να μην ήταν ιδανικό για την εμπειρία. Αλλά τους δίνουμε εργαλεία όπως το MetalFX που τους επιτρέπουν να σκάσουν πραγματικά στη διατήρηση μιας εμπειρίας για πολύ περισσότερο χρόνο, αν το θέλουν".

Τα πανίσχυρα specs των iPhone 15 Pro:

Πέρα από τον πιο αποδοτικό και ισχυρό CPU που περιλαμβάνει το A17 Pro chipset, η Apple φέτος έχει εξοπλίσει τις Pro συσκευές της και με περισσότερη μνήμη RAM, αγγίζοντας τα 8GB, αλλά και με μια πανίσχυρη μονάδα επεξεργασίας γραφικών.

Αναλυτικότερα, η νέα GPU των iPhone 15 Pro έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική που έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί της εταιρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κολοσσού, πρόκειται για το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Η νέα αυτή GPU διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες, με την μέγιστη απόδοση να είναι έως και 20% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, υποστηρίζονται και νέα rendering χαρακτηριστικά για ακόμη καλύτερη επιδόσεις, όπως το mesh shading, αλλά και για πολύ καλύτερα γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple ετοίμασε μέχρι και δικό της upscaling αλγόριθμο, στον οποίο έδωσε το όνομα MetalFX.

Tags: