Το X αφαιρεί μια λειτουργία της Twitter εποχής

Που ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν
22 Σεπτεμβρίου 2023 20:52
Το X αφαιρεί μια λειτουργία της Twitter εποχής

Πείτε αντίο στα Circles. Το X, το social media του Elon Musk που ήταν ευρέως γνωστό ως Twitter, ανακοίνωσε πως σκοπεύει προσεχώς να αφαιρέσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τη λειτουργία, τα Circles ήταν κάτι σαν την Close Friends λειτουργία του Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται tweets μόνο με συγκεκριμένα άτομα που επέλεγαν αυτοί στον κύκλο/ομάδα που δημιουργούσαν. Τα tweets αυτά προφανώς δεν ήταν ορατά σε όλους τους ακόλουθους, πέρα από αυτούς εντός του κάθε Circle.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είχε προστεθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2022, όταν ακόμη ονομαζόταν Twitter, πριν την εξαγορά από τον Elon Musk λίγο καιρό αργότερα. Ωστόσο, ελάχιστοι φαίνεται πως το χρησιμοποιούσαν, ενώ υπήρχαν και άλλες πιο δημοφιλείς εναλλακτικές για κλειστές κοινότητες, όπως το Communities χαρακτηριστικό που μοιάζει με τα Groups του Facebook.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του X, τα Circles θα αφαιρεθούν οριστικά στις 31 Οκτωβρίου. Η εταιρία αναφέρει:

Το X καταργεί τα Circles από τις 31 Οκτωβρίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε νέες αναρτήσεις που θα περιορίζονται μόνο στον κύκλο σας, ούτε θα μπορείτε να προσθέτετε άτομα στον κύκλο σας. Θα μπορείτε, ωστόσο, να αφαιρείτε άτομα από τον Κύκλο σας, κάνοντάς τους unfollow.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη support σελίδα που αναρτήθηκε πατώντας εδώ.