Windows 11 23H2: Η τεράστια αναβάθμιση έχει ημερομηνία και φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά!

Διαθέσιμο σε μερικές ημέρες από τώρα
21 Σεπτεμβρίου 2023 19:08
Windows 11 23H2: Η τεράστια αναβάθμιση έχει ημερομηνία και φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά!

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 11, την έκδοση 23H2, που υπόσχεται πάρα πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, όπως η προσθήκη του Windows Copilot και το ανανεωμένο UI του File Explorer.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα Windows 11 23H2 θα κυκλοφορήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου για τους συμβατούς υπολογιστές. Η σημαντικότερη νέα προσθήκη αυτής της ενημέρωσης είναι το Windows Copilot, μια βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί όπως το Bing Chat, αλλά είναι ενσωματωμένη απευθείας στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Ειδικότερα, το Copilot θα εμφανίζεται ως πλαϊνή μπάρα στη δεξιά πλευρά της οθόνης, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάζουν με μια περιγραφή τις ρυθμίσεις του υπολογιστή τους, να ξεκινούν εφαρμογές ή ακόμη και να κάνουν άλλες γενικές ερωτήσεις.

Το Copilot μπορεί να κάνει ότι και το  ChatGPT, όπως για παράδειγμα σύνθεση κειμένου και περιλήψεις, ενώ μπορεί να χειριστεί και προγράμματά σας. Αν του ζητήσετε να παίξει μουσική για να συγκεντρωθείτε, θα ανοίξει το Spotify και θα βάλει αντίστοιχη playlist. Παράλληλα, μπορεί μέχρι και να σας βοηθήσει με τη δημιουργία περιεχομένου, αφού η AI μπορεί να κάνει upscale φωτογραφίες σας, να σβήσει το background τους, να τις κάνει resize ή να αλλάξει τη φωτεινότητά τους, μέχρι και να σας φτιάξει βίντεο χρησιμοποιώντας προγράμματα της Adobe!

Συνεχίζοντας, ο File Explorer θα εκσυγχρονιστεί με νέα εμφάνιση που περιλαμβάνει μια φρεσκαρισμένη κεντρική σελίδα με μεγαλύτερα thumbnails και ένα carousel πρόσφατων και καρφιτσωμένων αρχείων. Μάλιστα, ο File Explorer θα μπορεί πλέον να ανοίγει άμεσα RAR και 7-zip αρχεία, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε έξτρα προγράμματα, με την Microsoft να υπόσχεται πως το 2024 θα προστεθεί και η δυνατότητα της δημιουργίας/συμπίεσης σε αυτά τα formats (tar, 7-zip, rar, gz, κ.α.).

Η Microsoft έχει ετοιμάσει και μια τεράστια αναβάθμιση για τη ζωγραφική, η οποία αποκτά dark mode, καθώς και υποστήριξη για layers/διαφάνεια, όπως ακριβώς το Photoshop!

Τα Windows 23H2 φέρνουν και αμέτρητες μικρές βελτιώσεις για να κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη. Για παράδειγμα, επιστρέφει επιτέλους η επιλογή η γραμμή εργασιών να δείχνει ολόκληρα τα ονόματα των προγραμμάτων και όχι μόνο τα εικονίδια, καθώς και να σταματήσει η αυτόματη ομαδοποίηση.

Άλλη μια νέα λειτουργία είναι το Dynamic Lighting. Αυτή θα επιτρέπει στα Windows να διαχειρίζονται από μόνα τους τα χρώματα όλων των RGB του υπολογιστή και των περιφερειακών σας, μέσα από την ενσωματωμένη εφαρμογή των ρυθμίσεων του λειτουργικού συστήματος. Η σχετική επιλογή θα προστεθεί στο μενού Personalization, μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί ήδη να αλλάξει το Wallpaper του, κ.ο.κ. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συσκευές να πρέπει να υποστηρίζουν το HID LampArray στάνταρ. Μέχρι στιγμής εταιρίες όπως οι Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer και Twinkly έχουν συνεργαστεί με τη Microsoft για να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν τον φωτισμό των προϊόντων τους μέσα από τα Windows.

Η αναβάθμιση θα φέρει επίσης ένα νέο μικτή ήχου με άμεση πρόσβαση στην ένταση του κάθε ανοιχτού προγράμματος ξεχωριστά, μια αναβαθμισμένη Windows Backup εφαρμογή, νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες γραφίδων και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft πατώντας εδώ.