Πρόσβαση μόνο με χρέωση στο X/Twitter θα εφαρμόσει ο Elon Musk

Και εξήγησε το γιατί να χρεώνει τους πάντες που θα χρησιμοποιούν το X
18 Σεπτεμβρίου 2023 22:54
Πρόσβαση μόνο με χρέωση στο X/Twitter θα εφαρμόσει ο Elon Musk

Μια ιδέα που είχε συσκεφθεί εσωτερικά στο παρελθόν ο Elon Musk επαναφέρει τώρα για το X (πρώην Twitter), αυτή της πρόσβασης μόνο με χρέωσης για όλους τους χρήστες

Πράγματι, ο μεγιστάνας των Tesla και SpaceX δήλωσε ότι εξετάζει να επιβάλλει για όλους τους χρήστες συνδρομή πρακτικά για να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα X. Την δήλωση έκανε πριν από λίγη ώρα στο πλαίσιο ενός panel όπου συναντήθηκε με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λέγοντας ότι θα σταδιακά θα προχωρήσει σε μια μικρή μηνιαία χρέωση των χρηστών ώστε να έχουν πρόσβαση στο X/Twitter, η οποία μάλιστα θα είναι χαμηλότερη από την premium συνδρομή, η οποία κοστίζει €9.92/ μήνα ή €104.16 ετησίως

Ποιος είναι όμως ο λόγος για τον οποίο θα αρχίσει στο άμεσο μέλλον να χρεώνει κάθε χρήστη συνδρομή για το Χ; Το ξεσκαρτάρισμα των bots εντός του κοινωνικού δικτύου. "O λόγος που θα πάμε σε αυτή τη χαμηλή μηνιαία χρέωση για τη χρήση του Χ συστήματος είναι επειδή είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να καταπολεμήσουμε τα bots. Τα bots κοστίζουν γύρω στα $0.25 δολάρια αλλά εάν κάποιος ήταν να πληρώσει μερικά δολάρια ή ένα ελάχιστο ποσό, τότε το αντίκτυπο στο κόστος των bots θα ήταν υψηλό και θα έπρεπε να βρίσκει κανείς νέο σύστημα πληρωμής με κάθε νέο bot." είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ. 

Επίσης θα χρεώσουμε χαμηλότερη τιμή...Και είναι κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος ενάντια στις τεράστιες στρατιές των bots. Επειδή όσο θα εξελίσσεται η ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) θα μπορεί να ξεπερνάει τα Captcha πολύ γρηγορότερα από τους ανθρώπους."

Τώρα, το πόσο ακριβώς θα κοστίζει αυτή η γενική συνδρομή πρόσβασης στο X είναι άγνωστο, αλλά τόνισε ο Έλον Μασκ ότι θα πρόκειται για ένα μικρό χρηματικό ποσό. Σίγουρα αυτή η ανακοίνωση θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από όλους τους χρήστες του Χ/Twitter και ίσως και να δημιουργήσει ένα ντόμινο και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα να εφαρμόσουν παρόμοιο σύστημα.