Η ζωγραφική των Windows αποκτά μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία

Η ζωγραφική των Windows αποκτά μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία  

Για την ώρα σε beta μορφή

Η ζωγραφική των Windows αποκτά μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία

Παρόλο που πλέον υπάρχει πληθώρα πανίσχυρων εργαλείων επεξεργασίας εικόνας, η Ζωγραφική των Windows εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς, ειδικά για απλές ενέργειες, όπως το cropping και το resizing φωτογραφιών. Σύντομα, το Paint αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία που σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς χρήστες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει μια νέα έκδοση της εφαρμογής με τα μέλη του Windows Insiders προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό αφαίρεσης του background της φωτογραφίας με ένα κλικ.

Για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο, τα μέλη του προγράμματος με την κατάλληλη έκδοση αρκεί να ανοίξουν μια εικόνα με το Paint και στη συνέχεια να πατήσουν το κουμπί αφαίρεσης φόντου στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργαλείων. Η εφαρμογή θα εντοπίσει αυτόματα ποια είναι τα σημαντικά στοιχεία της εικόνας και θα αφαιρέσει το background. Παράλληλα, προσφέρεται και η δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής μόνο συγκεκριμένου τμήματος του background για αφαίρεση.

Μπορείτε να δείτε εν δράσει το εργαλείο μέσα από το GIF που ακολουθεί.

Πλέον, το μόνο που λείπει από το Paint για να γίνει ακόμη πιο ισχυρό και χρήσιμο είναι τα layers, που πραγματικά θα άνοιγαν ένα νέο ορίζοντα δυνατοτήτων για όσους το χρησιμοποιούν.

Ροη ειδησεων