Τεχνικό πρόβλημα των Windows 11 τα κάνει…πιο γρήγορα!

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη της κοινότητας
06 Σεπτεμβρίου 2023 10:48
Τεχνικό πρόβλημα των Windows 11 τα κάνει…πιο γρήγορα!

Ένα από τα πιο εκνευριστικά και δυστυχώς και από τα πιο συχνά θέματα των Windows είναι οι καθυστερήσεις του File Explorer. Σχεδόν σε όλους θα έχει τύχει να πατήσουν έναν φάκελο και το άνοιγμά του να παίρνει πολύ περισσότερο απ’ όσο πρέπει.

Παραδόξως, τώρα ανακαλύφθηκε πως ένα τεχνικό πρόβλημα μπορεί να κάνει αυτή τη πολύ βασική πτυχή του λειτουργικού συστήματος να τρέχει…καλύτερα! Περνώντας σε λεπτομέρειες, η χρήστης @VivyVCCS στο X (πρώην Twitter) ανακάλυψε ένα bug που βελτιώνει δραματικά την απόδοση του File Explorer, κάνοντας τους φακέλους να ανοίγουν αστραπιαία. Το bug απαιτεί ο χρήστης να κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια και δε συμβαίνει τυχαία, ούτε από μόνο του, αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να αναπαραχθεί.

Αναλυτικότερα, το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσει κάποιος το F11 δύο φορές. Αυτό βάζει σε full screen mode τον File Explorer και μετά ξανά σε windowed mode. Το αποτέλεσμα είναι μερικές φορές η γραμμή πλοήγησης που δείχνει το ενεργό directory, για παράδειγμα ‘C:UsersUser1Desktop’, να εξαφανίζεται εντελώς και συγχρόνως η απόδοση να βελτιώνεται δραματικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που δείχνει εν δράσει το bug και την άμεση διαφορά στην απόδοση.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν το πρόβλημα οφείλεται όντως στη μπάρα πλοήγησης, αλλά σίγουρα δημιουργεί πολλές απορίες. Πάντως, η δραστήρια κοινότητα έφτιαξε ήδη ένα script στο GitHub που ενεργοποιεί αυτόματα το “bug” κάθε φορά που κάποιος ανοίγει έναν φάκελο, χωρίς να χρειάζεται να πατά το F11, για να επωφελείται αυτόματα από την βελτιωμένη απόδοση.

Μένει να δούμε ποια θα είναι και η επίσημη αντίδραση από τη Microsoft, αφού τα παράπονα σχετικά με την απόδοση του File Explorer είναι αμέτρητα από χρήστες των Windows 10 και Windows 11, την ώρα που σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού ήταν ταχύτατος.