Ο Elon Musk εμπλουτίζει το X/Twitter με δυνατότητα κλήσεων και βιντεοκλήσεων

Ο ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσε με λιτό τρόπο τον ερχομό σημαντικών χαρακτηριστικών
31 Αυγούστου 2023 14:24
Ο Elon Musk εμπλουτίζει το X/Twitter με δυνατότητα κλήσεων και βιντεοκλήσεων

Ένα σημαντικό βήμα προς το σχέδιο να καταστήσει το Χ (πρώην Twitter) ως την "σούπερ εφαρμογή" που οραματίζεται γνωστοποίησε ο Elon Musk. Ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου, ανακοίνωσε ότι σύντομα οι χρήστες του θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κλήσεις και βιντεοκλήσεις μέσα από το Χ. 

Το κυριότερο όμως θα είναι ότι δε θα απαιτείται κάποιος τηλεφωνικός αριθμός να επιβεβαιωθεί για να γίνουν οι κλήσεις, όπως για παράδειγμα γίνεται σε πασίγνωστες εφαρμογές όπως το Viber, το WhatsApp και το Messenger φυσικά. Επίσης, θα υποστηρίζει cross platform κλήσεις σε iOS, Android, Mac και PC, όπως έγραψε ο Musk, ενώ θα είναι ένα "μοναδικό χαρακτηριστικό" του X, καθώς θέλει να το καταστήσει ως έναν "αποτελεσματικό παγκόσμιο κατάλογο διευθύνσεων". 

Ο Musk δεν ανέφερε καν το πότε θα διατεθεί ευρέως το εν λόγω χαρακτηριστικό που θα εμπλουτίσει σημαντικά τις δυνατότητες του Χ και θα το κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό, παρά μόνο ότι "έρχεται".  

Βέβαια, την άτυπη αποκάλυψη του χαρακτηριστικού είχε κάνει "αθόρυβα" η Andrea Conway, επικεφαλής designer του Χ, από τις 7 Ιουλίου. Χαρακτηριστικά, είχε μοιραστεί screenshots με ένα σχέδιο του πώς μοιάζουν οι κλήσεις και το μενού τους, θυμίζοντας κάτι από Facetime και Messenger.