Αυτό το χαρτί με τα specs του Apple-1 από τον Steve Jobs πουλήθηκε για ένα αδιανόητο ποσό

Ακόμη μία δημοπρασία
26 Αυγούστου 2023 15:27
Αυτό το χαρτί με τα specs του Apple-1 από τον Steve Jobs πουλήθηκε για ένα αδιανόητο ποσό

Πριν λίγο καιρό είχε μπει σε δημοπρασία από το RR Auction με σελίδα που ήταν ουσιαστικά μία διαφήμιση για το Apple-1 και μόλις έγινε γνωστό ότι πουλήθηκε για ένα εξωφρενικό πόσο. Αυτή η σελίδα είχε γραφτεί από τον ίδιο τον Steve Jobs και ήταν ένα προσχέδιο με όλες τις προδιαγραφές του μηχανήματος, μαζί με πληροφορίες και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που είχε συμπεριλάβει για να το διαφημίσει.

Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να πουλήθηκε η σελίδα με τα γράμματα του Steve Jobs; Όπως μεταφέρει το MacRumors, η σελίδα αυτή πουλήθηκε για $175.759 δολάρια. Εκτός από τις τεχνικές λεπτομέρειες που αναγράφονται, πάνω στο χαρτί υπάρχει η υπογραφή του Steve Jobs, καθώς και η διεύθυνση κατοικίας των γονιών του, εκεί όπου ξεκίνησε η Apple.

Η εικόνα που θα δείτε παρακάτω, λοιπόν, είναι ουσιαστικά ένα draft από την επίσημη διαφήμιση του Apple-1, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 1976 στο Interface Magazine. Η διαφήμιση αυτή συνοδευόταν και από δύο φωτογραφίες από Polaroid του μηχανήματος που τραβήχτηκαν στο The Byte Shop στο Mountain View στην Καλιφόρνια, ενώ ο Jobs είχε πει τότε ότι η μία από τις δύο εικόνες ήταν θολή και κουνημένη.

Επίσης, ένα λειτουργικό Apple-1 με την υπογραφή του Steve Wozniak πωλήθηκε για $223.520 δολάρια, ενώ πρόσφατα μάθαμε ότι και μία επιταγή από το 1976 με την υπογραφή των Jobs και Wozniak πωλήθηκε για $135.261 δολάρια.