Η Apple προειδοποιεί: Μην κοιμάστε με το iPhone δίπλα σας όσο φορτίζει

Τι ισχύει όμως και δεν αφορά μόνο τα iPhone αλλά και τα Android κινητά
25 Αυγούστου 2023 16:09
Η Apple προειδοποιεί: Μην κοιμάστε με το iPhone δίπλα σας όσο φορτίζει

Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που φορτιστές άρχισαν να πιάνουν φωτιά ή κινητά να "σκάνε" ξαφνικά την ώρα που φορτίζουν τραυματίζοντας τους κατόχους τους. Τώρα, η Apple έρχεται να προειδοποιήσει τους κατόχους των iPhone ώστε να μην κοιμούνται ποτέ έχοντας το κινητό τους δίπλα ή στα χέρια τους, όσο αυτό φορτίζει

Όπως αναφέρει στο ανανεωμένο εγχειρίδιο χρήστη των iPhone: "Βασιστείτε στην κοινή λογική για να αποφύγετε καταστάσεις όπου το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με μια συσκευή ή έναν φορτιστή ρεύματος ενώ αυτή λειτουργεί ή είναι συνδεδεμένη σε πρίζα για μεγάλο χρονικό διάστημα".

"Για παράδειγμα, μην κοιμάστε πάνω σε μια συσκευή, έναν αντάπτορα ρεύματος ή έναν ασύρματο φορτιστή ή μην τα τοποθετείτε κάτω από μια κουβέρτα, ένα μαξιλάρι ή το σώμα σας όταν είναι συνδεδεμένα σε μια πρίζα ρεύματος" γράφει επίσης στο εγχειρίδιο χρήστη. Επίσης η Apple συνιστά τα εξής ειδικά για τα άτομα με προβλήματα υγείας: "Αντίθετα, κρατήστε το iPhone, τον προσαρμογέα ρεύματος και κάθε ασύρματο φορτιστή σε καλά αεριζόμενο χώρο μακριά από το σώμα κατά τη φόρτιση. Οι άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα υγείας που τους εμποδίζουν να αντιλαμβάνονται τη θερμότητα, συνιστάται να λαμβάνουν ακραίες προφυλάξεις. 

Ακόμα προειδοποιεί τους χρήστες να μη φορτίζουν τα κινητά τους σε σημεία με υγρασία ή βρεγμένα μέρη, όπως νεροχύτη, μπανιέρα, ντούζ ή το άγγιγμα της συσκευής με βρεγμένα χέρια

Είναι γνωστό άλλωστε πως ακόμη και οι γνήσιοι φορτιστές της Apple μπορούν να ζεσταθούν μετά από ώρα στην πρίζα και όσο φορτίζουν το κινητό σας. Συνιστά την χρήση των δικών της γνήσιων ή και διαπιστευμένων αξεσουάρ (καλωδίων και φορτιστή), τα λεγόμενα "Made for iPhone", τα οποία έχει εγκρίνει βάσει των δικών της στάνταρ.

Βέβαια, οι παραπάνω συμβουλές δεν απευθύνονται μόνο στους κατόχους iPhone αλλά και σε όλους τους χρήστες Android smartphone, επομένως να τις έχετε κατά νου την επόμενη φορά που θα θέλετε να κοιμηθείτε με το κινητό σας αγκαλιά ενώ φορτίζει.