Google Chrome: Το νέο update κάνει την υπόθεση “ασφάλεια“ ακόμη καλύτερη και ευκολότερη

Χάρη σε μερικά νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν
10 Ιουνίου 2023 12:59
Google Chrome: Το νέο update κάνει την υπόθεση “ασφάλεια“ ακόμη καλύτερη και ευκολότερη

Την υπόθεση "ασφάλεια" θέλει να κάνει πιο πρόσβαση και καλύτερη ο Chrome της Google, με την εταιρία κολοσσό να ανακοινώνει μερικά νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στον πιο δημοφιλή browser όλων. Συγκεκριμένα, αφορά το Google Password Manager, το οποίο υπάρχει στις desktop, iOS και Android εκδόσεις του και είναι το μέρος όπου γίνεται η οργάνωση όλων των κωδικών του χρήστη. 

Για αρχή πλέον μπορείτε να προσθέσετε βάσεις δεδομένων με τους κωδικούς σας από άλλη υπηρεσία παροχής προστασίας κωδικών καθώς επιτρέπεται το ανέβασμα αρχείου .csv. Πλέον οι νέοι κωδικοί θα αποθηκεύονται σε ένα ξεχωριστό μέρος στον Chrome. Στο desktop είναι προσβάσιμη η επιλογή μέσω συντόμευσης και μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποθηκευμένα δεδομένα και κωδικούς για κάθε ιστοσελίδα, αλλά και να τροποποιήσετε ότι θέλετε. 

Ακόμη για τους χρήστες desktop του Chrome, προστέθηκαν περισσότεροι τρόποι βιομετρικής πιστοποίησης που σημαίνει ότι πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δακτυλικό αποτύπωμα αλλά και αναγνώριση προσώπου για την αυτόματη συμπλήρωση των κωδικών. 

Για τους χρήστες των iOS έγινε πολύ πιο προσβάσιμο το Password Manager και πιο ευκρινές, καθώς πετάγεται ένα μεγαλύτερο pop-up παράθυρο για το auto-filling (αυτόματη συμπλήρωση) των κωδικών σας και μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους λογαριασμούς που έχετε σε κάθε ιστοσελίδα σε ένα μέρος. Ακόμη, θα σημειώνονται με κόκκινη σημαία (red flag) οι κωδικοί που χρησιμοποιείτε συχνά ή θεωρούνται αδύναμοι στην καρτέλα Password Checkup. 

Ένα ακόμη πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η προσθήκη σημειώσεων κάτω από κάθε login και στοιχεία λογαριασμού που έχετε αποθηκευμένα. Για παράδειγμα εάν έχετε ένα συνθηματικό που δεν το θυμάστε, τότε μπορείτε να το βάλετε σαν σημείωση από κάτω στο ειδικό πεδίο και θα αποθηκεύονται επίσης με τη μέγιστη ασφάλεια. 

Όλες αυτές οι βελτιώσεις και διευκολύνσεις για τους κωδικούς, είναι διαθέσιμοι με το νεότερο update του Google Chrome. 

Tags: