Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει σε όλες τις πλατφόρμες της Meta

Δια στόματος Mark Zuckerberg
09 Ιουνίου 2023 11:03
Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα έρθει σε όλες τις πλατφόρμες της Meta

Η Meta μπορεί να μην έχει βγει δυναμικά στο προσκήνιο της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο αυτό θα αλλάξει με την εισαγωγή της AI σε κάθε πλατφόρμα της εταιρίας. Ο Mark Zuckerberg, κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπαλλήλους της εταιρίας, αποκάλυψε πως η Meta θέλει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα και αναφέρθηκε στα σχέδια της για να το πετύχει αυτό.

Καταρχάς θα εισάγει AI χαρακτηριστικά στο Messenger και στο WhatsApp. Και ενώ αναφέρεται πως αυτές οι δύο πλατφόρμες θα λάβουν πρώτες τα νέα χαρακτηριστικά, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εντοπίστηκε ένα AI chatbot στο Instagram με 30 διαφορετικές προσωπικότητες για να διαλέξει ο χρήστης.

Η Meta εργάζεται επίσης πάνω στην επεξεργασία φωτογραφιών στο Instagram μέσω παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης. Θεωρητικά το χαρακτηριστικό αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας γραπτές εντολές.

Θα υπάρξουν και νέα δημιουργικά εργαλεία στο Facebook, ενώ η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα προσφερθεί και στους διαφημιζόμενους της πλατφόρμας.