Το Instagram θα αποκτήσει μάλλον τη δική του AI τύπου ChatGPT

Ένα νέο χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε πριν την ώρα του
08 Ιουνίου 2023 10:06
Το Instagram θα αποκτήσει μάλλον τη δική του AI τύπου ChatGPT

Όπως φαίνεται, μετά το Snapchat, ένα ακόμη social media θα αποκτήσει το δικό του AI Chatbot στα πρότυπα του ChatGPT. Συγκεκριμένα, η Meta φαίνεται πως ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο για το Instagram.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο leaker Alessandro Paluzzi μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Twitter, η οποία δείχνει την επεξηγηματική οθόνη που θα αντικρίζει ο χρήστης όταν θα προσπαθεί να δοκιμάσει για πρώτη φορά το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Instagram. Σύμφωνα με την εικόνα, οι χρήστες του Instagram θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με AI bots εντός της εφαρμογής, τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν τις συζητήσεις πιο διασκεδαστικές και ελκυστικές.

Συγκεκριμένα, το “ChatGPT” του Instagram θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να δώσει συμβουλές. Παράλληλα, θα μπορεί να εμπνεύσει και να βοηθήσει τους χρήστες να απαντάνε στα κανονικά μηνύματα που έχουν λάβει, ενώ θα έχει και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Το chatbot του Instagram θα έχει 30 διαφορετικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων θα μπορεί να επιλέξει ο καθένας, ανάλογα με το ποια θεωρεί ότι του ταιριάζει περισσότερο.

Ακολουθεί η εν λόγω ανάρτηση:

Για την ώρα η Meta δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα, οπότε είναι αβέβαιο αν το χαρακτηριστικό όντως θα κυκλοφορήσει για όλους τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Ωστόσο, η διαρροή σίγουρα συμβαδίζει με τις δηλώσεις του Mark Zuckerberg από τον Φεβρουάριο. Τότε, ο CEO της εταιρίας είχε αναφέρει πως η Meta ετοιμάζει «AI personas» που θα μπορούν να βοηθούν τους ανθρώπους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.