Το Instagram ετοιμάζει το δικό του AI chatbot αλά ChatGPT

Με διαφορετικές προσωπικότητες και τη δυνατότητα να συμβουλεύουν
07 Ιουνίου 2023 10:44
Το Instagram ετοιμάζει το δικό του AI chatbot αλά ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη όσο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες και έχει κάνει το "μπαμ" της τόσο περισσότερο τρυπώνει σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας και δε γίνεται να λείψει από τα social media. Τώρα, το Instagram αφήνει να εννοηθεί πως στο άμεσο μέλλον θα ενσωματώσει την ΑΙ εντός της εφαρμογής του

Συγκεκριμένα, ένας μηχανικό υπολογιστών, ονόματι Alessandro Paluzzi ισχυρίζεται ότι το Instagram ετοιμάζει το δικό του AI chatbot, όπως είναι αυτό του ChatGPT, που θεωρείται πλέον ως το πιο διαδεδομένο. Ο Paluzzi δημοσίευσε και screenshots που αποκαλύπτουν την ύπαρξη του AI Chatbot του Instagram καθώς φαίνεται ότι η Meta πραγματοποιεί δοκιμές αυτόν τον καιρό. 

Χάρη στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μαθαίνουμε ότι το chatbot αυτό θα απαντάει σε ερωτήσσεις και θα δίνει συμβουλές στους χρήστες, ώστε η ΑΙ να προσφέρει μια πιο διασκεδαστική και διαδραστική εμπειρία. Μάλιστα θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 30 προσωπικότητες για την ΑΙ για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει, ακόμη και να κινητοποιεί τη δημιουργικότητά σας, προτείνοντας τρόπους έκφρασης στα μηνύματα, ενώ για να το καλέσετε σε μια συζήτηση απλώς θα του κάνετε mention με το @ και όποιο θα είναι το όνομά του. 

Ακόμη όμως δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα λανσάρει το Instagram τον δικό του AI βοηθό, αλλά μάλλον δε θα αργήσει και πάρα πολύ, εφόσον ήδη γίνονται δοκιμές. Άλλωστε τον περασμένο Φεβρουάριο ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, είχε διαμηνύσει ότι η εταιρία του εργάζεται σε "AI περσόνες" για τα Instagram, Messenger και WhatsApp.