WatchOS 10: Έρχεται η μεγαλύτερη αναβάθμιση των Apple Watch εδώ και καιρό

Ένα update ορόσημο για τα Apple Watch
05 Ιουνίου 2023 23:19
WatchOS 10: Έρχεται η μεγαλύτερη αναβάθμιση των Apple Watch εδώ και καιρό

H Apple ανακοίνωσε το watchOS 10 την ολοκαίνουργια αναβάθμιση για τα Apple Watch, εν μέσω του WWDC 2023 event, η οποία αποτελεί ορόσημο για το λειτουργικό των smartwatch της εταιρίας. 

Και όχι τυχαία μιας και αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλοεπιδρά με το Apple Watch του, με τα widgets να πραγματοποιούν τη μεγάλη τους επιστροφή. Γυρνώντας την ψηφιακή κορώνα εμφανίζεται η στοίβα των widgets, όπου σκρολάροντας θα βρείτε εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες που θέλετε από όλες τις εφαρμογές. 

Οι κλασικές Apple Watch εφαρμογές όπως το Weather, Home, Maps, Messages, Stocks και World Clock μεταμορφώνονται για να προβάλλουν με μία ματιά πληροφορίες στον χρήστη. Πολλές εφαρμογές τρίτων αναβαθμίζονται και θα αναβαθμιστούν ώστε να προβάλλουν πληροφορίες με "μια ματιά" όπως αυτές της Apple.

Ένας άλλος σημαντικός τομέας που βελτιώνει η Apple είναι οι ενημερώσεις για την υγεία του χρήστη και ειδικά για την ψυχική του υγεία. Στο watchOS 10 θα μπορεί ο χρήστης να καταγράφει τη διάθεσή του στην ειδική εφαρμογή Mindfulness. Όλα αυτά τα δεδομένα, μαζί με διάφορα quiz και ερωτήσεις που θα σας κάνει μέσα στην ημέρα, θα δίνουν μια εκτίμηση για το εάν έχετε υπερβολικό άγχος ή αν κινδυνεύετε από κατάθλιψη

Οποιοδήποτε watch face πλέον προβάλλει widgets σε smart stack και γίνονται παράλληλα πιο εύκολα στην ανάγνωση. Μάλιστα προστίθενται με το watchOS δύο νέα watchfaces: το πολύχρωμο Pallete και ένα με τον Snoopy. 

Τέλος, το watchOS 10 είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους developers, η public beta θα γίνει διαθέσιμη τον Ιούλιο και μέσα στο φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει για όλους -ούτως ώστε να συμπέσει με το λανσάρισμα του Apple Watch Series 9