Το iPadOS 17 είναι επίσημο και φέρνει την εμπειρία πιο κοντά στα iPhone

Νέα οθόνη κλειδώματος, νέα widgets, κ.α.
05 Ιουνίου 2023 22:12
Το iPadOS 17 είναι επίσημο και φέρνει την εμπειρία πιο κοντά στα iPhone

Από την Worldwide Developers Conference (WWDC) 2023 δεν μπορούσε να απουσιάζει το iPad. Συγκεκριμένα, η Apple δεν απογοήτευσε τους κατόχους των tables της, παρουσιάζοντας όσα σκοπεύει να προσθέσει και να αλλάξει στην εμπειρία μια τη νέα μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού, το iPadOS 17.

Το νέο λειτουργικό σύστημα μοιράζεται πολλές ομοιότητες με το iOS 17, συμπεριλαμβανομένων των βελτιωμένων λειτουργιών των Messages, όπως η αυτόματη μετατροπή φωνητικών μηνυμάτων, η εξυπνότερη αυτόματη διόρθωση και οι διευρυμένες δυνατότητες του AirDrop.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της αναβάθμισης είναι η πλήρως παραμετροποιήσιμη Οθόνη Κλειδώματος. Όπως είχαν ήδη συνηθίσει οι κάτοχοι iPhone, αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να εμφανίζουν αγαπημένες φωτογραφίες, να επιλέγουν από μια γκαλερί ταπετσαριών, να προσαρμόζουν τις γραμματοσειρές, ακόμα και να δημιουργούν μοναδικά emoji. Η οθόνη κλειδώματος θα υποστηρίζει επίσης και τα Live Activities, που ενημερώνουν τους χρήστες για γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, όπως τα αποτελέσματα αθλητικών αγώνων ή η κατάσταση παράδοσης μια παραγγελίας φαγητού.

Συνεχίζοντας, η Apple έχει αναβαθμίσει και τα widgets στα iPad ώστε να είναι πιο διαδραστικά. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ολοκληρώνουν εργασίες απευθείας από τα widgets, όπως για παράδειγμα το μαρκάρισμα υπενθυμίσεων. Αυτά τα νέα διαδραστικά widgets θα είναι διαθέσιμα τόσο στην οθόνη κλειδώματος όσο και στην αρχική οθόνη, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και ενέργειες.

Το iPadOS 17 εισάγει επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην εφαρμογή Notes και στα Messages, καθώς και νέες εμπειρίες στο FaceTime. Ειδικότερα, η εφαρμογή Notes θα αποκτήσει αρκετά χαρακτηριστικά που αφορούν την διαχείριση PDF αρχείων, ενώ τα Messages θα αποκτήσουν αυτόματη μετατροπή ηχητικών μηνυμάτων. Παράλληλα, η εφαρμογή Health θα κάνει επιτέλους το ντεμπούτο της στο iPad, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στον Safari με την προσθήκη των Profiles.

Το iPadOS 17 αναμένεται να κυκλοφορήσει ως δωρεάν ενημέρωση λογισμικού αυτό το φθινόπωρο. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη λίστα με όλες τις αλλαγές του στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple, πατώντας εδώ.

Tags: