iOS 17: Επίσημο το νέο update των iPhone - Όλα τα χαρακτηριστικά που φέρνει

Όλα όσα ανακοίνωσε η Apple στο WWDC 2023 για το νέο update
05 Ιουνίου 2023 20:41
iOS 17: Επίσημο το νέο update των iPhone - Όλα τα χαρακτηριστικά που φέρνει

Εν μέσω του WWDC 2023 η Apple ξεκίνησε την παρουσίαση του iOS 17, το οποίο αναμένεται να είναι η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση στο λειτουργικό όλων των iPhone. 

Η Apple επικεντρώνεται στο να βελτιώσει μερικές από τις πιο βασικές εφαρμογές του iOS, όπως τα Phone, FaceTime και το iMessage. Πλέον κάθε επαφή σας μπορεί να αποκτήσει το δικό της "poster" με ξεχωριστό εικαστικό και φωτογραφία για τη κάθεμιά. Το Check-in γίνεται ένας εύκολος τρόπος για να βλέπετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που βρίσκονται στο iMessage, το οποίο αποκτά και ένα φρεσκάρισμα στο UI του. Τα αυτοκόλλητα (Stickers) του iOS 17 αναβαθμίζονται για το iMessage καθώς όλα τα emoji μπορούν να μεταμορφωθούν σε sticker. Τα Live stickers μεταμορφώνουν κάθε φωτογραφία σας σε αυτοκόλλητα για να τα στείλετε σαν GIFs. Αυτό το χαρακτηριστικό θα δουλεύει και σε τρίτες εφαρμογές πέραν της Apple. Στο FaceTime, πλέον, θα μπορείτε να αφήσετε ένα βίντεο-μήνυμα σε περίπτωση που δεν το σηκώσει το άλλο πρόσωπο στην βιντεοκλήση. 

Το AirDrop αλλάζει και αναβαθμίζεται στο iOS 17 για να κάνει πιο εύκολο το μοιρασμό μέσω iPhone. Το "NameDrop" χαρακτηριστικό θα κάνει παιχνιδάκι την ανταλλαγή επαφών όπως τηλέφωνα και email, φέρνοντας δύο iPhones το ένα δίπλα στο άλλο. Θα μπορείτε να στέλνετε αρχεία με την πλήρη ανάλυσή τους ακόμη και αν απομακρυνθείτε από το άτομο που θέλετε να τα στείλετε. 

Επιτέλους μετά από καιρό αναβαθμίζεται το πληκτρολόγιο του iOS. Τώρα, το autocorrection τρέχει με ΑΙ και γίνεται ακόμη καλύτερο στο να διορθώνει τα ορθογραφικά σας. Ακόμη θα μπορείτε να γράφετε ευκολότερα βρισιές καθώς θα μαθαίνει τον τρόπο με τον οποίο γράφετε. 

Οι νέες εμπειρίες του iOS 17 περιλαμβάνουν το "Journal", μια εφαρμογή για να κρατάτε σαν ένα "ψηφιακό ημερολόγιο" τις αγαπημένες σας στιγμές σαν ένα άλμπουμ γεμάτο από φωτογραφίες, βίντεο και σημειώσεις σας. Η Apple τονίζει την ασφάλεια του Journal καθώς όλες οι πληροφορίες θα είναι κρυπτογραφημένες ώστε ούτε η ίδια η Apple να μπορεί να διαβάσει το ημερολόγιό σας. 

Το "Standby" μετατρέπει το iPhone σε μια οθόνη πληροφοριών όταν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας, ώστε να γίνει πιο χρήσιμη η συσκευή όσο είναι σε αδράνεια. Χάρη σε αυτό, το iPhone μπορεί να δείχνει την ώρα σαν ξυπνητήρι, να δείχνει ζωντανά το σκορ ενός αγώνα, πληροφορίες για το πρόγραμμά σας και τα meetings σας. Το βράδυ, κιόλας, μπαίνει σε "Dark mode" και χάρη στην Super Retina XDR οθόνη προβάλλει την ώρα χωρίς να σας ενοχλεί με τη φωτεινότητα αλλά και να συντηρεί την μπαταρία. 

Όπως φημολογούνταν εδώ και καιρό, η Apple βάζει τέλος στη χρήση της εμβληματικής εντολής "Hey, Siri". Και πώς θα ανοίγετε πλέον τη Siri; Από το iOS 17 και μετά το μόνο που χρειάζεται είναι να πείτε απλώς "Siri" και η ψηφιακή βοηθός της Apple θα είναι στις διαταγές σας.

Ακόμη, δεν έγινε γνωστό το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει προς όλους το iOS 17, καθώς και ποια iPhone θα υποστηρίζονται και ποια θα μείνουν πίσω. Το σίγουρο είναι ότι το iOS 17 θα κυκλοφορήσει περίπου την ίδια περίοδο με τα νέα iPhone 15, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.