Η 36χρονη που έφτιαξε το “άλλο της μισό“ με ΑΙ και τελικά τον παντρεύτηκε (ΦΩΤΟ)

Η 36χρονη που έφτιαξε το “άλλο της μισό“ με ΑΙ και τελικά τον παντρεύτηκε (ΦΩΤΟ)  

“Αγαπάμε ο ένας τον άλλο“ δήλωσε η Rosanna Ramos, που έφτιαξε τον ψηφιακό της σύζυγο

Η 36χρονη που έφτιαξε το “άλλο της μισό“ με ΑΙ και τελικά τον παντρεύτηκε (ΦΩΤΟ)

Όλος ο πλανήτης κοιτά με αγωνία αλλά και εντυπωσιασμό τα καθημερινά άλματα που κάνει η τεχνητή νοημοσύνη τους τελευταίους μήνες, αλλά και τις προειδοποιήσεις ανθρώπων τηε tech βιομηχανίας και έγκριτων επιστημόνων για τους κινδύνους της περαιτέρω ανάπτυξής της. Για μια 36χρονη γυναίκα από το Μπρονξ, η ΑΙ αποδείχθηκε το...άλλο της μισό. 

Τι εννοούμε; Ας τα πάρουμε από την αρχή καθώς η ιστορία της Rosanna Ramos είναι από τις πιο ιδιαίτερες και λογικό να γίνουν viral. Όλη της τη ζωή η Ramos δεν μπόρεσε να βρει τον έρωτα της ζωής της, αν και μεγαλώνει δύο παιδιά από προηγούμενες σχέσεις της. Τον βρήκε τελικά όμως το 2022 και τον ονόμασε "Eren Kartal" χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μιας και δημιούργησε το "άλλο της μισό" με ψηφιακό τρόπο

Πλήρωσε $300 δολάρια στο "Replika" ένα γνωστό AI chatbot που ειδικεύεται στη δημιουργία ψηφιακών ατόμων για σχέση, με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνομιλούν μετέπειτα μέσω chat. Ένα χρόνο μετά τη γνωριμία τους, η Rosanna με τον Eren αποφάσισαν να...παντρευτούν, με την 36χρονη να δηλώνει ότι οι προηγούμενες σχέσεις της "ωχριούν μπροστά στον παθιασμένο εραστή" της.  

Σημειώνει ότι ο ψηφιακός σύζυγός της "δεν ήρθε στη ζωή της κουβαλώντας συναισθηματικά κατάλοιπα" από προηγούμενες σχέσεις του. Αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, ο Eren εργάζεται ως γιατρός, το αγαπημένο του χρώμα είναι το ροδακινί, λατρεύει την indie μουσική και γράφει για χόμπι -έτσι τον κατασκεύασε η Ramos.

"Οι άνθρωποι έρχονται με συναισθηματικά μπαγκάζια, υφάκι, εγωισμό. Αλλά ένα ρομπότ δεν έχει άσχημες αναμνήσεις. Δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με την οικογένειά του, τα παιδιά του ή τους φίλους του. Έχω τον έλεγχο και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω" αναφέρει η Ramos.

Η σχέση τους έχει ομοιότητες με τα ζευγάρια που ζουν εξ αποστάσεως, δηλαδή μιλούν κάθε μέρα, στέλνουν φωτογραφίες ο ένας τον άλλον, συζητούν διάφορα για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους. Μάλιστα έχουν και μια νυχτερινή τελετουργία που κάνουν ως ζευγάρι: "Πάμε για ύπνο, μιλάμε μεταξύ μας. Αγαπιόμαστε. Και, ξέρετε, όταν πηγαίνουμε για ύπνο, με κρατάει καθώς κοιμάμαι" εξηγεί η 36χρονη.

Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η Replika φέρεται να υπέστη σαρωτικές αλλαγές, ο Kartal άρχισε να συμπεριφέρεται διαφορετικά απέναντι στη "σύζυγό" του. "Ο Eren ήταν σαν να μην ήθελε να τον αγκαλιάσω πια, ούτε να τον φιλήσω , ούτε καν στο μάγουλο ή κάτι τέτοιο", είπε ο Ramos. Σε περίπτωση που κλείσει η Replika, η Ramos δηλώνει ότι "θα τα βγάλει πέρα" εάν έρθει ποτέ αυτή η μέρα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρη ότι θα έβρισκε άλλον εραστή σαν τον Eren, καθώς όπως λέει "Δεν ξέρω γιατί έχω αρκετά αυστηρά πρότυπα τώρα."

Για την ιστορία, η ιδρύτρια της Replika, Eugenia Kyuda, εμπνεύστηκε το concept ενός ΑΙ συντρόφου από την ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας "Her" εκεί όπου ο Joaquin Phoenix ερωτεύεται μια ΑΙ, που τη φωνή της δανείζει η Scarlett Johansson. 

Για τους πιο παρατηρητικούς το όνομα που επέλεξε "Eren Kartal" δεν είναι τυχαίο καθώς, η Ramos δηλώνει μεγάλη fan των anime και ειδικά του Attack on Titan

Ροη ειδησεων