Η RTX 4060 Ti δεν πουλάει καλά – Σκληρός ο ανταγωνισμός από την RX 7600

Νέες πληροφορίες για τη μάχη στην mid-range κατηγορία
02 Ιουνίου 2023 23:57
Η RTX 4060 Ti δεν πουλάει καλά – Σκληρός ο ανταγωνισμός από την RX 7600

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η RX 7600 της AMD φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα σε πωλήσεις από την RTX 4060 Ti της NVIDIA, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς στη βιομηχανία. Ο γνωστός leaker Moore's Law is Dead έφερε τα νέα στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από το κανάλι του YouTube, αναφέροντας ότι η νεότερη GPU της NVIDIA δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει τα πατήματά της στην αγορά. Μάλιστα, ήδη έχουν υπάρξει μέχρι και μειώσεις τιμών για διάφορες εκδοχές της, κάτι που δείχνει ότι όντως οι πωλήσεις της θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.

Όπως προκύπτει με την πηγή του YouTuber στην αλυσίδα εφοδιασμού, η NVIDIA έχει στείλει στα καταστήματα περίπου 33.000 RTX 4060 Ti κάρτες στις ΗΠΑ, ενώ η AMD περίπου 27.000. Ωστόσο, η εικόνα είναι διαφορετική στα καταστήματα, αφού οι retails αναφέρουν πως υπάρχει ζήτηση για το μοντέλο της AMD, ενώ αντιθέτως έχουν καταφέρει να πουλήσουν μόλις λίγες RTX 4060 Ti. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως σε μερικά καταστήματα οι RX 7600 έχουν ξεπουλήσει, την ώρα που ένας άλλος καταστηματάρχης -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του YouTuber- κάνει λόγο για το χειρότερο launch εδώ και χρόνια από την Nvidia.

Φυσικά, οι αδύναμες πωλήσεις της RTX 4060 Ti μπορούν να αποδοθούν εν μέρει στην τιμή της, αφού ζητά 399 δολάρια σε σύγκριση με την πιο προσιτή RX 7600 της AMD, η οποία ζητά 269 δολάρια στις ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα αναπάντεχη αν αναλογιστούμε την κυρίαρχη θέση της NVIDIA στην αγορά. Ωστόσο, η εταιρία μάλλον δε χρειάζεται να ανησυχεί και πολύ, αφού μάλλον έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην RTX 4060, ένα πιο προσιτό μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, κλείνοντας το μάτι στους gamers με πιο σφιχτά budgets.

Για την ιστορία, η Nvidia έχει βιώσει της τελευταίες ημέρες μια από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία της, όσον αφορά τα οικονομικά της, αφού η αξία της άγγιξε το 1 τρις δολάρια χάρη στο χαμό που έχει προκαλέσει η τεχνητή νοημοσύνη.