Η Apple θα αποκαλύψει μάλλον το AR headset της την Δευτέρα

Το ντεμπούτο του όμως ενδέχεται να είναι μακριά
02 Ιουνίου 2023 21:31
Η Apple θα αποκαλύψει μάλλον το AR headset της την Δευτέρα

Μετά από χρόνια αναμονής, ατελείωτων φημών, διαρροών και εικασιών, η Apple αναμένεται επιτέλους να αποκαλύψει το Augmented Reality (AR) Headset της στη Worldwide Developers Conference τη Δευτέρα.

Η μυστηριώδης συσκευή αποτελεί θέμα συζήτησης εδώ και αρκετά χρόνια και παρά τις πολλές αναποδιές που ακούγεται ότι αντιμετώπισε η εταιρία, φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για τη μεγάλη αποκάλυψή της. Βέβαια, οι λάτρεις της τεχνολογίας και της Apple ίσως να χρειαστεί να περιορίσουν τον ενθουσιασμό τους, καθώς τώρα ακούγεται ότι το ντεμπούτο του headset στα καταστήματα ενδέχεται να γίνει μήνες μετά την επίσημη αποκάλυψη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το AR Headset της Apple θα μπει σε μαζική παραγωγή μόλις τον Οκτώβριο, ενώ το παράθυρο για την κυκλοφορία του είναι ορισμένο για τον Δεκέμβριο. Η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley πιστεύει -σύμφωνα με πηγές της αλυσίδας εφοδιασμού- ότι το headset θα είναι διαθέσιμο πριν από τις γιορτές στο τέλος του Δεκεμβρίου και θα απευθύνεται σε προγραμματιστές, δημιουργούς περιεχομένου και επαγγελματίες. Η εταιρεία στοχεύει να πουλήσει μισό εκατομμύριο τεμάχια κατά τον πρώτο χρόνο της διάθεσής του.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να χρησιμοποιήσει το σόου του στην WWDC για να ανακοινώσει το headset, ενώ παράλληλα θα το προωθήσει στους προγραμματιστές για τη δημιουργία ποικίλων εφαρμογών που θα βελτιώσουν τη χρηστικότητά του. Κρίσιμα ερωτήματα, όπως το αν το AR Headset θα λειτουργεί ως αξεσουάρ του iPhone ή αν θα είναι αυτόνομο, αναμένεται να απαντηθούν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το headset φημολογείται ότι θα πωλείται με τιμή κοντά στα 3.000 δολάρια. Και αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί μάλλον στην WWDC 2023 και σίγουρα η Apple θα πρέπει να πείσει τους ενδιαφερομένους αν όντως κάτι τέτοιο ισχύει, αφού υπάρχει έντονος ανταγωνισμός πλέον. Για παράδειγμα, μόλις πριν μερικές ώρες, η Meta παρουσίασε το δικό της ολοκαίνουργιο AR/VR headset, το Quest 3.