iOS 16: Η Apple αποκάλυψε το ποσοστό των iPhone που το έχουν εγκατεστημένο

Υψηλά τα ποσοστά διείσδυσης του νέου iOS
02 Ιουνίου 2023 16:48
iOS 16: Η Apple αποκάλυψε το ποσοστό των iPhone που το έχουν εγκατεστημένο

Λίγο πριν το μεγάλο event του WWDC 2023 όπου θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το software της Apple, η εταιρία πραγματοποίησε μια σημαντική ανακοίνωση που αφορά το iOS 16 και τα ποσοστά διείσδυσής του στα iPhone. 

Η Apple πρακτικά αποκάλυψε το ποσοστό των iOS συσκευών που έχουν εγκατεστημένο το iOS 16 στη συσκευή τους, οι οποίοι ανέρχονται στο 81%, την ώρα που τον Φεβρουάριο αυτό το ποσοστό βρισκόταν χαμηλότερα στο 72%. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο σημειώνει υψηλά ποσοστά υιοθέτησης, αλλά και πως οι παλιότερες συσκευές που δεν το υποστηρίζουν λιγοστεύουν διότι το 13% των ενεργών iPhone τρέχουν ακόμη με το iOS 15, ενώ ένα 6% με ακόμη παλιότερη έκδοση του iOS, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της Apple. 

Για την ιστορία, τα αντίστοιχα ποσοστά του iOS 15 είχαν φτάσει το 90% οπότε μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η επίσημη κυκλοφορία του iOS 17, υπάρχει δρόμος ακόμη ώστε περισσότερα υποστηριζόμενα iPhone να το εγκαταστήσουν. Ακόμη τα ποσοστά υιοθέτησης και του iPadOS 16 είναι υψηλά, καθώς το 71% των ενεργών iPads τρέχουν με αυτό, ένα ποσοστό ανεβασμένο αρκετά από το 50% τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Στο πλαίσιο του WWDC 2023 αναμένεται να ανακοινωθεί και να παρουσιαστεί το iOS 17 για τα iPhone, το watchOS 10 για όλα τα υποστηριζόμενα Apple Watches και γενικότερα όλα τα λειτουργικά που αφορούν Mac (MacOS) και iPad συσκευές (iPadOS). 

Tags: