Twitter: Το social media είναι πιθανό να αλλάξει όνομα στο μέλλον

Και μάλλον μπορείτε να το μαντέψετε
01 Ιουνίου 2023 19:39
Twitter: Το social media είναι πιθανό να αλλάξει όνομα στο μέλλον

Στο παρελθόν, ο Elon Musk είχε αναφέρει πως αγόρασε το Twitter για να φτάσει γρηγορότερα στο ‘X’, μια εφαρμογή που θα μπορεί να κάνει τα πάντα. Όπως φαίνεται, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η πλατφόρμα όντως να μετονομαστεί από ‘Twitter’ σε ‘Χ’ στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο Babylon Bee, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του rebranding. Ειδικότερα, σύγκρινε την X πλατφόρμα με το παλιό Twitter, λέγοντας πως αυτό που σχεδιάζει θα έχει σημαντικά περισσότερη ποικιλία, με πιο σύνθετα και μεγαλύτερα κείμενα, βίντεο, μηνύματα και οικονομικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, πάνω σε αυτό τόνισε:

Πιστεύω στο περιγραφικό branding. Ενώ το Χ μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Το "Twitter" είναι, νομίζω, το λάθος branding γι' αυτό.

Για την ιστορία, πηγή έμπνευσης για το όλο εγχείρημα του επικεφαλής των SpaceX και Tesla φαίνεται πως είναι το κινεζικό WeChat της Tencent, το οποίο είχε ξεκινήσει ως εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά εξελίχθηκε σε έναν κανονικό mini-internet.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες από την Κίνα χρησιμοποιούν σε καθημερινά βάση το WeChat όχι μόνο ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ως εφαρμογή που μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάστημα, να καλέσουν ταξί ή να παραγγείλουν φαγητό. Αυτό γίνεται μέσα από μια σειρά mini εφαρμογών που είναι απευθείας συνδεδεμένες στο κεντρικό interface του WeChat.

Παράλληλα, το WeChat είναι κολοσσός και στο κομμάτι των πληρωμών και των συναλλαγών. Είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή στην Κίνα όσον αφορά το fintech, επιτρέποντας στους χρήστες να στείλουν ο ένας χρήματα στον άλλο, να πληρώσουν για αγαθά ή υπηρεσίες, ακόμη και να δανειστούν ποσά.

Το WeChat έχει εξελιχθεί σε κανονικό super-app, μιας και έχει και ενότητες ειδήσεων και ψυχαγωγίας, ξεφεύγοντας από τα όρια του social media και συνδυάζοντας οτιδήποτε σχεδόν μπορεί να θέλει κάποιος να κάνει ψηφιακά.

Όπως φαίνεται και το μέλλον του Twitter επιφυλάσσει κάποια αντίστοιχη εξέλιξη.