Meta Quest 3: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο VR headset της Meta

Έρχεται το φθινόπωρο
01 Ιουνίου 2023 19:08
Meta Quest 3: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο VR headset της Meta

Την ώρα που οι φήμες για την αποκάλυψη του πρώτου VR/AR headset της Apple στο πλαίσιο της WWDC την επόμενη εβδομάδα οργιάζουν, η Meta αποφάσισε να αποκαλύψει πρώτη τα σχέδια της για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσίασε και επίσημα το Quest 3 VR headset, τον διάδοχο του εξαιρετικά δημοφιλούς Quest 2 που πρωτοκυκλοφόρησε το 2020. Το νέο headset υπόσχεται να προσφέρει μια πιο καθηλωτική και δυναμική VR εμπειρία με βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερο σχεδιασμό και νέα χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας με την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας, το Meta Quest 3 θα κοστίζει 499,99 δολάρια για την έκδοση των 128GB, αλλά θα υπάρχει επίσης και μια πρόσθετη επιλογή για όσους θέλουν περισσότερο χώρο. Για την ώρα η τιμή για την έκδοση του VR headset με τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο είναι άγνωστη. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023 και έτσι περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να αποκαλυφθούν στο Meta Connect στις 27 Σεπτεμβρίου.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Περνώντας στις επιδόσεις, το Meta Quest 3 θα διαθέτει ένα νέο Snapdragon chipset από την Qualcomm που θα προσφέρει διπλάσια απόδοση γραφικών σε σχέση με το Quest 2. Το VR headset θα διαθέτει επίσης οθόνη υψηλής ανάλυσης και inside-out tracking, όπως και το Quest 2. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι αυτό είναι το "πιο ισχυρό VR headset της Meta μέχρι σήμερα", υποδηλώνοντας ότι έχει καλύτερες επιδόσεις ακόμα και από το Meta Quest Pro.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του, το Meta Quest 3 θα είναι 40% λεπτότερο από το Quest 2, καθιστώντας το πιο άνετο και φορητό. Τα χειριστήριά του έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για να βελτιωθεί η εργονομία τους και να εξαλειφθούν οι δακτύλιοι στο μπροστά μέρος για το tracking.

Τέλος, το headset θα υιοθετήσει και την full-color passthrough τεχνολογία, που σημαίνει ότι θα μπορεί να σας δείξει τον πραγματικό κόσμο μέσω εξωτερικών καμερών. Αυτό θα επιτρέπει στο headset να προσφέρει και εμπειρίες μικτής πραγματικότητας που συνδυάζουν εικονικά και φυσικά περιβάλλοντα.