Η Nvidia έδειξε το μέλλον του gaming με ΑΙ χαρακτήρες - Δείτε το εντυπωσιακό tech demo

Πως οι παίκτες θα αλληλεπιδρούν με NPCs που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη
01 Ιουνίου 2023 14:17
Η Nvidia έδειξε το μέλλον του gaming με ΑΙ χαρακτήρες - Δείτε το εντυπωσιακό tech demo

Στο πλαίσιο της Computex 2023, η Nvidia παρουσίασε ένα άκρως εντυπωσιακό tech demo στο οποίο έδειξε πρακτικά το μέλλον της αλληλεπίδρασης των παικτών με NPCs φτιαγμένους εξ ολοκλήρου από την τεχνητή νοημοσύνη

To demo αυτό αναπτύχθηκε από την Nvidia σε συνεργασία με την Convai, ούτως ώστε να γίνει μια επίδειξη των δυνατοτήτων της σουίτας εργαλείων με την οποία το ανέπτυξαν και ονομάζεται Nvidia ACE (Avatar Cloud Engine for Games), η οποία μπορεί να τρέξει τόσο μέσω cloud όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα εργαλεία NeMo για τα LLMs, το Nvidia Riva speech-to-text και Riva text-to-speech, μεταξύ άλλων, ενώ τα γραφικά προέρχονται από την Unreal Engine 5 μηχανή γραφικών για να προσφέρουν το πιο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. 

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, η Nvidia είναι σε θέση να δημιουργήσει ψηφιακούς χαρακτήρες με ΑΙ που θα έχουν "φυσικές λεκτικές αλληλεπιδράσεις". Τι σημαίνει με απλά λόγια; Ότι στα παιχνίδια του μέλλοντος, οι NPCs (non-playable χαρακτήρες) που θα συναντάτε θα σας μιλούν με εντελώς φυσικό τρόπο, χωρίς να δεσμεύονται σε ένα script σεναρίων και διαλόγων που επαναλαμβάνονται, όπως γίνεται σήμερα. Θα μπορεί ο gamer, δηλαδή, χρησιμοποιώντας ακόμη και τη φωνή του να συνομιλήσει με φυσικό τρόπο σε videogame χαρακτήρες. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να φέρει επανάσταση και να αλλάξει το πως παίζονται τα βιντεοπαιχνίδια, ειδικά όσον αφορά τα RPGs -και όχι μόνο. 

Δείτε το εντυπωσιακό tech demo της Nvidia

Θεωρητικά, σύμφωνα με την Nvidia, η τεχνολογία μπορεί να εξελιχθεί ούτως ώστε και οι NPCs να φτάσουν στο σημείο να συνομιλούν μεταξύ τους σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιες εταιρίες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών θα εκμεταλλευτούν το Nvidia ACE αλλά κάτι μας λέει ότι δε θα αργήσει, εφόσον η ΑΙ εξελίσσεται με τόσο ραγδαίους ρυθμούς.