iOS 16.6: Σε δοκιμαστική έκδοση το νέο update των iPhone

Η beta 2 είναι εδώ για τους developers
01 Ιουνίου 2023 12:40
iOS 16.6: Σε δοκιμαστική έκδοση το νέο update των iPhone

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta του iOS 16.6 στους developers και τώρα, η εταιρία φέρνει τη 2η beta στα iPhone, μαζί με τα macOS 13.5, watchOS 9.6 και tvOS 16.6.

Φαίνεται ότι η Apple έχει επικεντρωθεί τώρα στο iOS 17 που θα αποκαλυφθεί σε λίγες μέρες στο WWDC23, γιατί δεν έφερε κανένα νέο χαρακτηριστικό με την beta 2 του iOS 16.6

Όσοι είστε εγγεγραμμένοι στο beta πρόγραμμα της Apple θα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε την beta 2 του iOS 16.6 με αριθμό 20G5037d μέσα από τις ρυθμίσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διατεθεί η public beta σε όλους τους χρήστες.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του iOS 16.6 είναι το Contact Key Verification για το iMessage, που θα επιτρέπει στους χρήστες της Apple να επαληθεύσουν ότι στέλνουν μηνύματα σε «πραγματικούς» ανθρώπους και όχι σε κάποια κακόβουλη «οντότητα» που έχει υποκλέψει μια συζήτηση ή παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών. Σε μια συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων που έχουν ενεργοποιήσει το iMessage Contact Key Verification, η Apple θα στέλνει ειδοποίηση αν ποτέ παραβιαστούν οι cloud servers και μια συνομιλία είναι ευάλωτη σε εισβολή.

iOS 16.6 – H Apple ξεκίνησε να δοκιμάζει τη νέα αναβάθμιση των iPhone

Η Apple λέει ότι έχει σχεδιάσει αυτό το χαρακτηριστικό για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν «ψηφιακές απειλές» και θέλει αυτή τη νέα λειτουργία να χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, άτομα κάποια Κυβέρνησης και άλλοι.

Ωστόσο, θα γίνει διαθέσιμο στις Apple συσκευές κάποια στιγμή μέσα στο 2023 και κατά πάσα πιθανότητα με το iOS 16.6 (μόλις ολοκληρωθεί η beta). Το iOS 16.6 φαίνεται ότι θα είναι μια μικρή αναβάθμιση, μιας και δε θα φέρει νέα χαρακτηριστικά.

Η Apple σκοπεύει σε λίγες μέρες να αποκαλύψει το iOS 17, όπου εκεί κρατάει όλα τα νέα χαρακτηριστικά για τα iPhone.

Tags: