Google: Τίτλοι τέλους για μία smart συσκευή της εταιρίας

Η εταιρία σταματάει την υποστήριξη του αρχικού Google Chromecast
01 Ιουνίου 2023 10:36
Google: Τίτλοι τέλους για μία smart συσκευή της εταιρίας

Όπως μεταφέρει το 9to5google, η Google σταματάει την υποστήριξη σε μια πολύ γνωστή smart συσκευή της, η οποία κυκλοφόρησε το 2013 γνωρίζοντας αρκετά καλή εμπορική πορεία.

Όπως έγινε γνωστό, το 1ης γενιάς Google Chromecast δεν πρόκειται να λάβει ξανά καμία ενημέρωση και η εταιρία το αφήνει πίσω της μια για πάντα. Η εν λόγω συσκευή έγινε διαθέσιμη πριν από περίπου 10 χρόνια και υποσχόταν ότι θα έκανε μια τηλεόραση «έξυπνη» με πολύ λίγα χρήματα.

Η πρωτότυπη συσκευή ερχόταν σε μέγεθος κλειδιού με HDMI υποδοχή και έφερνε μια smart εμπειρία στους χρήστες με περίπου 35 ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Google η 1ης γενιάς συσκευή δεν μπορεί πλέον να συμβαδίζει με τα σημερινά standards.

Μέσα από το επίσημο site της λέει τα εξής:

Η υποστήριξη για το 1ης γενιάς Chromecast ολοκληρώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η συσκευή δε θα μπορεί να λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λογισμικού ή ασφαλείας, ενώ η Google δε θα παρέχει ούτε τεχνική υποστήριξη.

Μάλιστα, τελευταία φορά που έλαβε κάποια ενημέρωση αυτή η συσκευή ήταν τον Νοέμβριο του 2022, στην οποία η Google διόρθωνε κάποια bugs. Σύμφωνα με το 9to5google, η Google είχε ανακοινώσει αρχικά αυτή την απόφασή της τον περασμένο Απρίλιο, αλλά δεν είχε γίνει ευρέως γνωστό, μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά τα Chromecast 3ης γενιάς, ενώ κυκλοφορούν και τα Chromecast Ultra και Stick, αλλά και ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις της Google.