Windows 11: Η Microsoft επιτέλους προσθέτει χρήσιμα widgets!

Εμπλουτίζεται η λειτουργία
31 Μαΐου 2023 21:33
Windows 11: Η Microsoft επιτέλους προσθέτει χρήσιμα widgets!

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα Windows 11 είναι το μενού των Widgets, το οποίο από προ-επιλογή καταλαμβάνει την αριστερή θέση στη γραμμή εργασιών. Βρίσκεται δηλαδή εκεί που βρισκόταν παραδοσιακά το κουμπί της Έναρξης στις παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Τώρα, η Microsoft ήρθε να εμπλουτίσει τις επιλογές των χρηστών όσον αφορά αυτό το βασικό χαρακτηριστικό των Windows 11, με μερικές νέες προσθήκες. Συγκεκριμένα, η εταιρία ετοίμασε νέα widgets, τα οποία σας επιτρέπουν με μια ματιά να ελέγχετε τους CPU και GPU πόρους που καταναλώνουν τα ανοιχτά σας προγράμματα, πόση RAM είναι διαθέσιμη, αλλά και την ταχύτητα του Wi-Fi ή του Ethernet σας.

Πρακτικά, πρόκειται για πληροφορίες που υπάρχουν στην διαχείριση εργασιών, χωρίς να χρειάζεται όμως να την ανοίγετε, αφού ένα απλό πέρασμα του ποντικιού από την κάτω αριστερά γωνία αρκεί. Μπορείτε να δείτε πως εμφανίζονται τα εν λόγω widgets μέσα από την εικόνα που ακολουθεί.

Το μόνο «αλλά» στην όλη υπόθεση είναι πως για να προστεθούν αυτά τα Widgets στα Windows χρειάζεται να εγκατασταθεί από το Microsoft Store η νέα εφαρμογή Dev Home της Microsoft. Πρόκειται για ένα χρήσιμο πρόγραμμα που επιτρέπει στους developers να στήσουν πιο εύκολα το προγραμματιστικό τους περιβάλλον.

Για την ιστορία, στην πρόσφατη Build ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ακόμη περισσότερες αλλαγές για τα Widgets των Windows 11, αφού προσεχώς οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν την ροή των ειδήσεων.