Αυτοί είναι οι λόγοι που οι χρήστες Android κάνουν τη μετάβαση σε iPhone

Όσον αφορά την αγορά στις ΗΠΑ
31 Μαΐου 2023 18:52
Αυτοί είναι οι λόγοι που οι χρήστες Android κάνουν τη μετάβαση σε iPhone

Στις 19 Μαΐου είχε κυκλοφορήσει μια νέα έρευνα που έλεγε ότι περισσότερος κόσμος πλέον αφήνει τα Android και αγοράζει iPhone τηλέφωνα. Το iPhone φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερο προβάδισμα, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούσαν Android φαίνεται ότι κάνουν τη μετάβαση στο iOS της Apple.

Τώρα, το Consumer Intelligence Research Partners (CIPR) επιστρέφει με μία νέα έρευνα και αποκαλύπτει ουσιαστικά τους λόγους που οι χρήστες Android αγοράζουν iPhone.

Η αναφορά λέει ότι το 15% των νέων αγοραστών iPhone στις ΗΠΑ προέρχεται από Android. Παρόλο που πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι ο λόγος είναι απλά το iMessage, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Αμερική, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει και τόσο σε αυτούς τους χρήστες.

Φαίνεται ότι στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα των Android. Πάνω από το 53% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι πήγαν σε iPhone λόγω διάφορων προβλημάτων με τα Android.

Τα στοιχεία της έρευνας λένε μεταξύ άλλων: Το παλιό τους τηλέφωνο δεν τους εξυπηρετούσε επειδή περνούσαν τα χρόνια, χρειαζόταν επισκευή ή δεν είχε «κάτι» (ή ένα χαρακτηριστικό) και επηρέαζε την εμπειρία χρήσης τους.

Ο δεύτερος λόγος που οι Android χρήστες αγοράζουν iPhone στην Αμερική είναι η καλύτερη κάμερα, τα καλύτερα αξεσουάρ και ένα πιο «εύκολο» user interface. Μόλις το 6% αυτών των χρηστών απάντησε ότι πήγε σε iPhone λόγω του iMessage και του FaceTime.

Δείτε τη φωτογραφία με τα στατιστικά της έρευνας:

Εσείς χρησιμοποιείτε iPhone ή Android; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή: 9to5mac