Η Mercedes έχει πλέον το δικό της laptop!

Σε συνεργασία με την MSI
30 Μαΐου 2023 17:44
Η Mercedes έχει πλέον το δικό της laptop!

Κατά τη διάρκειας της Computex 2023 που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στην Ταϊπέι είδαμε μια απροσδόκητη συνεργασία: ένας κολοσσός του PC Hardware ενώνει τις δυνάμεις του με μια από τις κορυφαίες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Mercedes συνεργάστηκε με την MSI για το πρώτο της laptop. Γνωρίστε, το Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport, μια συσκευή που φιλοδοξεί να συνδυάσει τις επιδόσεις και την κομψότητα της MSI και της Mercedes-AMG.

Ο φορητός υπολογιστής είναι γκρι χρώματος, με την επωνυμία και των δύο εταιριών στο καπάκι του. Βέβαια, ο γνωστός δράκος της MSI είναι πιο σεμνά κρυμμένος στην κάτω δεξιά γωνία.

Όσον αφορά το hardware στο εσωτερικό, ο υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με specs αιχμής. Διαθέτει μια CPU Intel Core i9-13900H, σε συνδυασμό με μια GPU Nvidia GeForce RTX 4060 ή 4070. Η οθόνη του laptop είναι 16 ιντσών, OLED τεχνολογίας, με ανάλυση 3840 x 2400 (16:10). Το μέγεθος της μνήμης RAM και ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος δεν έχουν διευκρινιστεί από την MSI, καθώς θα διαφέρουν ανάλογα με την κάθε χώρα. Ωστόσο, το σύστημα θα υποστηρίζει έως και 64 GB DDR5-5200 και θα έχει δύο M.2 NVMe PCIe Gen 4 θύρες για SSDs.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι προδιαγραφές που αποτυπώνουν το πνεύμα της Mercedes-AMG. Η αισθητική του φορητού υπολογιστή αντικατοπτρίζει και αυτή τις επιρροές του από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το κοινό λογότυπο θα κοσμεί και το εξωτερικό τροφοδοτικό, ενώ ένα μοτίβο που μοιάζει με ανθρακονήματα θα υπάρχει στο πλήκτρο Space, το κουμπί για να ανοίξει ο επιλογής θα έχει την επιγραφή 'Start Engine', ενώ οι αεραγωγοί πάνω από το πληκτρολόγιο θα γράφουν 'AMG'.

Το Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport θα έρχεται μαζί με ένα ποντίκι, ένα mousepad, ένα USB stick, ένα τσαντάκι για το τροφοδτικό και μερικές συλλεκτικές κάρτες, όλες με σχετικό εικαστικό. Η τιμή και η ημερομηνία διάθεσης του πολυτελούς φορητού υπολογιστή δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά πιθανότατα οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.