iPhone 16 Pro: Αναβαθμίζονται οι κάμερές τους επειδή θα μεγαλώσουν και οι οθόνες

Νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πώς τα μοντέλα του 2024 θα κάνουν μεγάλο άλμα
30 Μαΐου 2023 16:41
iPhone 16 Pro: Αναβαθμίζονται οι κάμερές τους επειδή θα μεγαλώσουν και οι οθόνες

Νέες πληροφορίες που έρχονται από leaks σε κινεζικά social media επιβεβαιώνουν τις φήμες πως το iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. 

Ο εν λόγω πληροφοριοδότης που εμφανίστηκε στο Weibo, και μεταδίδει επίσης το MacRumors, αναφέρει ότι λόγω των μεγαλύτερων οθονών στα μοντέλα iPhone Pro του 2024, θα υπάρχει περισσότερος χώρος εσωτερικά για τα εξαρτήματα και έτσι μπορεί να περιλαμβάνεται η περισκοπική telephoto κάμερα. 

Σε άλλο πιο έγκυρο ρεπορτάζ, ο Mark Gurman του Bloomberg πρακτικά επιβεβαίωσε ότι το iPhone 16 Pro θα έρθει με οθόνη 6.3" και το iPhone 16 Pro Max με οθόνη 6.9" ιντσών. Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους, αυτό θα επιτρέψει στην Apple να προσθέσει μεγαλύτερους αισθητήρες και μεγαλύτερες μπαταρίες, όπως αναφέρει ο Gurman. 

Έχουμε ακούσει εδώ και καιρό ότι το iPhone 15 Pro Max θα είναι το πρώτο στα χρονικά με περισκοπική κάμερα, που όμως θα είναι αποκλειστική για το high-end μοντέλο της Apple τουλάχιστον για φέτος. Από τους χρόνου που τα μεγέθη των Pro μοντέλων θα μεγαλώσουν, η περισκοπική κάμερα θα μεταφερθεί και στο "μικρότερο" 16 Pro. Το iPhone 16 "Ultra" όπως ίσως να μετονομαστεί το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει σύμφωνα με πληροφορίες του ShrimpApplePro μεγαλύτερη κύρια κάμερα μεγέθους 1/1.14 ίντσας, την ώρα που στα iPhone 14 Pro ολόκληρος ο σένσορας είναι στις 1/1.28 ίντσες. 

Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας θα μπορούσε να βελτιώσει το δυναμικό εύρος της κύριας κάμερας του iPhone και το θόλωμα του φόντου. Θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες φωτογράφισης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς όσο μεγαλύτερος είναι τόσο καλύτερα μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως με την ίδια ταχύτητα κλείστρου και διαφράγματος.

Tags: