iPhone vs Android: Αυτά είναι τα 15 δημοφιλέστερα smartphones του 2023

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς
30 Μαΐου 2023 14:53
iPhone vs Android: Αυτά είναι τα 15 δημοφιλέστερα smartphones του 2023

Παρά τη γενικότερη ύφεση της παγκόσμιας smartphone βιομηχανίας, η high-end κατηγορία φαίνεται να κρατιέται και μόλις μάθαμε ποιες ήταν οι συσκευές που προτίμησαν οι περισσότεροι καταναλωτές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το iPhone 14 Pro Max της Apple αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής ναυαρχίδα μέσα στους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών αγοράς Canalys, η οποία αναφέρει ότι ο τομέας αυτός σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με πέρυσι, με τους λάτρεις της τεχνολογίας να καθοδηγούν κυρίως τη ζήτηση για τα smartphones με τιμή άνω των $500.

Γενικότερα, στην πρώτη 15άδα της λίστας των smartphones με τις περισσότερες πωλήσεις κυριάρχησαν η Apple και η Samsung. Το iPhone εξασφάλισε τις τέσσερις πρώτες θέσεις, με επικεφαλής το iPhone 14 Pro Max, ακολουθούμενο από το iPhone 14 Pro, το iPhone 14 και το iPhone 13. Άλλα iPhone στη λίστα ήταν το iPhone 14 Plus και το iPhone 12 στην έκτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα, ενώ το iPhone SE 3ης γενιάς κατέλαβε την ενδέκατη θέση.

Η Samsung δεν έμεινε πολύ πίσω καταλαμβάνοντας έξι θέσεις στη λίστα. Το Galaxy S23 Ultra, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ήταν το πιο δημοφιλές Android του πρώτου τριμήνου του 2023. Άλλα smartphones της Samsung που βρέθηκαν στη λίστα ήταν τα Galaxy S23, Galaxy S23 Plus, Galaxy Z Flip 4, Galaxy S22 και Galaxy S21 FE, εξασφαλίζοντας την έβδομη, την ένατη, τη δέκατη, τη δωδέκατη και τη δέκατη πέμπτη θέση αντίστοιχα. Η λίστα πλαισιώνεται από το Xiaomi 13 και το Mate 50.

Φυσικά, αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν αποτελούν έκπληξη, με τη Samsung να αγωνίζεται για να συμβαδίσει και άλλους κατασκευαστές να δυσκολεύονται να εισέλθουν στην high-end αγορά, οπού η κυριαρχία της Apple φαίνεται ακλόνητη.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα: