Starship: Έχουμε νέα για τη δεύτερη δοκιμή του μεγαλύτερου πυραύλου της ανθρωπότητας

Ο Elon Musk μίλησε για το νέο χρονοδιάγραμμα
28 Μαΐου 2023 10:44
Starship: Έχουμε νέα για τη δεύτερη δοκιμή του μεγαλύτερου πυραύλου της ανθρωπότητας

Στις 20 Απριλίου, το Starship απογειώθηκε με επιτυχία από την εξέδρα εκτόξευσής του για πρώτη φορά. Το όχημα απομακρύνθηκε από το έδαφος και ανέβηκε σε ένα απόγειο περίπου 39 χιλιομέτρων πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Ωστόσο, ενώ όλα πήγαιναν καλά και ο πιο ισχυρός πύραυλος που έχτισε ποτέ η ανθρωπότητα σηκώθηκε από τη Starbase βάση στην Boca Chica του Τέξας, τελικά δεν ολοκλήρωσε την δοκιμαστική του πτήση. Το Starship του Elon Musk και της SpaceX αντιμετώπισε μια αναπάντεχη βλάβη κατά τη διάρκεια του σταδίου της αποκόλλησης του προωθητικού πυραύλου. Ο διαχωρισμός δεν έγινε, ο πύραυλος άρχισε να στροβιλίζεται, να χάνει ύψος και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κανονικά το Starship θα έπρεπε στα 90 λεπτά της πτήσης του να φτάσει τα 240.000 χιλόμετρα ύψος πάνω από το έδαφος και να κάνει το γύρο της Γης, πριν προσγειωθεί στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά στη Χαβάη.

Τώρα, η SpaceX έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο από την απόπειρα, τονίζοντας: Σε μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία προέρχεται από αυτά που μαθαίνουμε, και μάθαμε πάρα πολλά για το όχημα και τα επίγεια συστήματα που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις μελλοντικές πτήσεις του Starship.

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση, ο Elon Musk, επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρίας, αποφάσισε να μοιραστεί μερικές νέες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης δοκιμαστικής πτήσης. Συγκεκριμένα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, τόνισε ότι η SpaceX θα είναι έτοιμη σε περίπου δύο μήνες από τώρα, δηλαδή προς το τέλους του Ιουλίου. Ειδικότερα, ξεκαθάρισε:

Οι μεγάλες αναβαθμίσεις της εξέδρας εκτόξευσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε περίπου ένα μήνα. Στη συνέχεια θα έχουμε άλλον έναν μήνα δοκιμών πυραύλων στην εξέδρα και στη συνέχεια την δεύτερη πτήση του Starship.

Παρακάτω θα βρείτε τόσο το εν λόγω tweet, όσο και το προαναφερθέν οπτικοακουστικό υλικό.