Meta: Τρίτο κύμα απολύσεων μέσα σε τρεις μήνες

Χιλιάδες ακόμα θα χάσουν τη δουλειά τους
27 Μαΐου 2023 11:00
Meta: Τρίτο κύμα απολύσεων μέσα σε τρεις μήνες

Η Meta ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2022 πως θα ξεκινήσει τις απολύσεις, με το πρώτο κύμα να ξεκινά το Μάρτιο και ένα ακόμα να ακολουθεί τον Απρίλιο. Τώρα, ήρθε η ώρα να απολύσει μερικές χιλιάδες εργαζομένους ακόμα. Αν και δεν ανακοινώθηκε ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που απολύονται, γνωρίζουμε πως πρόκειται για θέσεις σε marketing και επικοινωνίες, ενώ δεν επηρεάζονται θέσεις μηχανικών. Ξέρουμε επίσης πως απολύει 500 περίπου εργαζομένους στα γραφεία της στην Ιρλανδία, περίπου το 20% δηλαδή του εργατικού δυναμικού της στη χώρα.

Η Meta αρνήθηκε να προσφέρει κάποιο σχόλιο για τις απολύσεις.

Ο Zuckerberg έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως “χρονιά αποδοτικότητας” για την Meta και έχει πει πως θέλει να δημιουργήσει μία απλούστερη δομή διαχείρισης της εταιρίας.

Συνεχίζω να πιστεύω πως η επιβράδυνση των προσλήψεων, η απλοποίηση της δομής διαχείρισης, η αύξηση του ποσοστού της εταιρίας που είναι τεχνικό και η αυστηρή θέσπιση προτεραιοτήτων στα projects, θα βελτιώσει την ταχύτητα και την ποιότητα της δουλειάς μας.

Οι “διπλωματικές” δηλώσεις του Zuckerberg μεταφράζονται σε ένα συνολικό αριθμό απολύσεων εργαζομένων που φτάνουν τους 21.000 από τον περασμένο Νοέμβριο. Παρόλο που το trend απολύσεων είναι διάχυτο σε όλη την tech βιομηχανία με Google, Amazon, Microsoft και πολλούς ακόμα να προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, αξίζει να αναφερθεί πως η Meta έχει έως τώρα τον υψηλότερο αριθμό απολύσεων στη βιομηχανία.