Windows: Η Microsoft ετοίμασε νέο εργαλείο για να μην χάσετε ξανά αρχεία

Κάνοντας την αναβάθμιση ευκολότερη
26 Μαΐου 2023 12:44
Windows: Η Microsoft ετοίμασε νέο εργαλείο για να μην χάσετε ξανά αρχεία

Η Microsoft μόλις παρουσίασε ένα νέο εργαλείο για το λειτουργικό της σύστημα, μια εφαρμογή για τα Windows 11 που ονομάζεται απλώς Windows Backup και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη διαδικασία μετάβασης σε έναν νέο υπολογιστή ή την επαναφορά ενός υπάρχοντος.

Αυτή η εφαρμογή απλοποιεί τα αντίγραφα ασφαλείας και πέρα από τα αρχεία κρατάει με λίγα κλικ και τις ρυθμίσεις συστήματος, ακόμη και τις εφαρμογές που έχουν καρφιτσωθεί στην Έναρξη και στη γραμμή εργασιών, για να κάνει όσο πιο ανώδυνη και εύκολη γίνεται την εμπειρία των νέων χρηστών.

Επί του παρόντος, το Windows Backup δεν είναι διαθέσιμο για όλους, αλλά μόνο για τα μέλη του προγράμματος Windows Insider. Ειδικότερα, προστέθηκε στο πιο πρόσφατο Dev build του λειτουργικού συστήματος, το Windows 11 Insider Preview Build 23466, με την Microsoft να υπόσχεται πως θα στο βελτιώσει σταδιακά μέχρι να φτάσει στα άλλα κανάλια και εν τέλει να έρθει και στην βασική έκδοση του λειτουργικού.

Μιλώντας αναλυτικά για το εργαλείο στο blog της, η Microsoft τόνισε:

Βελτιώνοντας περεταίρω τη λειτουργία app restore που ανακοινώσαμε πέρυσι, τώρα φέρνουμε πρόσθετες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς σε αυτό το build, με στόχο να κάνουμε τη μετάβαση σε νέο υπολογιστή πιο εύκολη από ποτέ και να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές εφαρμογών να διατηρήσουν τους χρήστες τους, κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης σε νέο υπολογιστή.

Στόχος αυτών των αλλαγών είναι να βρεθούν οι χρήστες σε μια επιφάνεια εργασίας που θα τους φαίνεται οικεία και να επιστρέψουν στην παραγωγικότητα μέσα σε λίγα λεπτά, στο νέο τους PC.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο εγχείρημα της Microsoft μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.