Οι G7 θα συναντηθούν για να συζητήσουν τον περιορισμό της AI

Δημιουργήθηκε διακρατικό forum
26 Μαΐου 2023 08:21
Οι G7 θα συναντηθούν για να συζητήσουν τον περιορισμό της AI

Αξιωματούχοι των επτά ισχυρότερων κρατών του πλανήτη (G7) θα συναντηθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τα προβλήματα που φέρνει η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και να προτείνουν ένα νομοθετικό πλαίσιο. Οι ηγέτες των G7 συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη δημιουργία ενός διακρατικού forum που ονομάστηκε “Hirosima AI process”, έτσι ώστε να υπάρχει μία διαρκής επικοινωνία των κρατών για τα θέματα που προκύπτουν από την ταχύτατη ανάπτυξη των AI εργαλείων.

Στην ατζέντα της συνάντησης στις 30 Μαΐου αναφέρονται θέματα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, καθώς και τρόποι με τους οποίους πρέπει να ρυθμιστεί αυτή η τεχνολογία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή τη στιγμή πιο κοντά από κάθε άλλον στη θέσπιση της πρώτης συνολικής νομοθεσίας στον κόσμο για την AI, εμπνέοντας έτσι και άλλες κυβερνήσεις να σκεφτούν πιθανούς κανόνες που πρέπει να εφαρμόσουν στα AI εργαλεία.

Την προεδρεία των G7 έχει φέτος η Ιαπωνία και ο Υπουργός Επικοινωνιών της χώρας, Takeaki Matsumoto, ελπίζει πως οι συνομιλίες θα καταλήξουν σε προτάσεις για τους επικεφαλής των χωρών μέχρι το τέλος του έτους.